Sporthal:

Indoor Sportcentrum Eindhoven
Theo Koomenlaan 1
5644 HZ Eindhoven

Trainingen op:

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Tijden:

Alle dagen 7:15 – 9:15

Trainers

Paul Vennekens (hoofdtrainer)
Rick Steuten (hoofdtrainer)
Cera Samuels (assistent trainer)

Lootschool

Sint-joriscollege
Roostenlaan 296
5644 BS Eindhoven

Facebook

Algemeen

De RTC badmintontalenten van Zuid-Nederland trainen viermaal per week op het TeamNL Centrum Zuid in Eindhoven. De trainingen worden gegeven vanuit een onderbouwde visie op (sport)talentontwikkeling, een best practice met betrekking tot de badmintonsport en een flinke dosis plezier. Vanuit een gezamenlijk groepsgevoel, maar met oog voor het individu stimuleren wij onze spelers zich te ontwikkelen tot veelzijdige atleten en toekomstige badmintontoppers.

Trainers

Paul Vennekens

Opleiding
BN SL4, BWF Coach level 1&2, BWF Tutor level 1&2, BWF Shuttle Time Teacher, ASM Instructeur Advanced en ActionTypes leergang

Ervaring
In 2006 ben ik begonnen als trainer bij de jeugd van BC Smashing in Wijchen en via de regionale senioren trainingsgroepen mij opgewerkt tot hoofdtrainer met enkele seizoenen ervaring in de Eredivisie. Naast clubbadminton heb ik ook bij diverse regionale selecties training gegeven zoals de NBBJ badmintonschool in Boxtel, de Badminton Academy in Oss en geef ik privétraining aan individuele spelers.
Tegenwoordig ben ik naast RTC hoofdtrainer actief als hoofdtrainer bij BC Mariken in Nijmegen en train ik wekelijks de Nederlandse Jeugdselectie tot 15 jaar op Papendal. Ook verzorg ik voor Badminton Nederland diverse cursussen en bijscholingen.

Rick Steuten

Opleiding
BWF Coach level 1 & 2
BWF Tutor level 1

Ervaring
In 1999 ben ik op zevenjarige leeftijd begonnen met badmintonnen bij BC Geldrop. Na ongeveer vijftien jaar voor Geldrop te hebben gespeeld, ben ik overgestapt naar Roosterse BC. Bij deze club speel ik sinds 2015 in de Eredivisie.

Als trainer ben ik nu ruim vier jaar verbonden aan het RTC in Zuid-Nederland. Ik ben begonnen in Deurne en later is het RTC verhuisd naar Eindhoven. Naast het RTC heb ik bij BC Geldrop, BC Alouette in Best en International School Eindhoven training gegeven. Ook heb ik verschillende spelers privétraining gegeven.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White