Sporthal:

Fanny Blankers-Koen
Marathonlaan 12
1318 EE Almere

Trainingen op:

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (Elite groep)

Tijden:

Maandag, donderdag en vrijdag: 7:00 – 9:00
Dinsdag en woensdag: 6:45 – 8:45

Trainers

Suzanne Mulkens (hoofdtrainer Elite)
Joeli Residay (hoofdtrainer Academy)
Alexander Witsel (assistent trainer Elite en Academy)

Lootschool

Helen Parkhurst
Bongerdstraat 1
1326 AA Almere

Facebook

Algemeen

Het RTC Almere bestaat uit twee onderdelen, die tegelijk trainen in de ochtend. De Academy, voor spelers t/m 4e divisie en de Elite, vanaf 3e divisie en hoger. Dit is slechts een leidraad, want in welk onderdeel je geplaatst wordt, is afhankelijk van de beoordeling van de trainers waar o.a. gekeken wordt naar je niveau en de aansluiting op de groep.

Het RTC-BTF Almere traint in de ochtend in sporthal Fanny Blankers Koen (FBK-hal) aan de Marathonlaan 12 in Almere:
Ma 07.00-09.00 (Elite)
Di 06.45-08.45 (Academy+Elite)
Wo 06.45-08.45 (Academy+Elite)
Do 07.00-09.00 (Academy+Elite)
Vr 07.00-09.00 (Academy+Elite)

Het RTC-BTF Almere heeft een nauwe samenwerking met het Helen Parkhurst, een LOOT-school in Almere. De kinderen trainen vroeg, zodat ze vaak slechts één lesuur missen in de ochtend. Als spelers minimaal 4x in de week komen trainen, krijgen ze indien gewenst een status waarmee de school rekening met ze moet houden als het om trainingsuren en toernooien gaat.

In het jaar dat kinderen van de basisschool overgaan naar de middelbare school, wordt er gekeken of ze vaardig genoeg zijn voor de Academy. Er is nauw contact met de hoofdtrainer van de Badmintonschool om te bepalen welke spelers mogelijk geschikt zijn. Deze spelers worden dan ook geadviseerd om voor te spelen. Daarnaast kan men altijd op eigen initiatief aanmelden voor de voorspeeldagen.

Voor spelers die verder weg wonen, maar zich wel aan willen sluiten bij het RTC-BTF Almere (en deze zijn ook aangenomen), is een mogelijkheid om te verhuizen naar Almere. Wij hebben een spelers huis, beter bekend als het ‘BTF-huis’, waarin vrijwel altijd kamers beschikbaar zijn. Ook voor langere perioden!

Voor meer informatie over het RTC-BTF Almere kunt u contact opnemen met de manager Josephine Cheung via mailadres rtc@btf.training of onze website raadplegen op www.btf.center.

Trainers


Joéli Residay
Hi, Ik ben Joéli Residay, hoofdtrainer bij het RTC-BTF Almere. Badminton is er bij mij met de paplepel ingegoten en ik heb tot mijn 34e zelf het spelletje heel fanatiek gespeeld. Ik moet wel eerlijk zijn, want wanneer ik weer op de baan sta (wat echt zeldzaam is) betrap ik mezelf erop dat het fanatisme er nog steeds is…. dat geldt trouwens voor elke sport.

Ervaring
Op mijn 18e ben ik als assistent trainer begonnen bij het Topsport Steunpunt Zwolle en daarna als
hoofdtrainer bij een hele leuke fanatieke en gezellige vereniging BC’70 Veluwe. Dat deed ik in
combinatie als assistent trainer bij het RTC Badminton Academy Amersfoort. Mijn volgende stap was
hoofdtrainer van BC Amersfoort en hoofdcoach van het eerste team. In verband met gezinsuitbreiding vond ik het wel welletjes en deed ik alleen nog maar aan individuele coaching tijdens de Nederlandse Kampioenschappen, maar men heeft me toch weten te overtuigen om weer voor een groep spelers te gaan staan.

Opleidingen
HBO, ASM Advanced, Shuttle Time tutor en BWF1 (aan het afronden)


Suzanne Mulkens
Mijn naam is Suzanne Mulkens, geboren en getogen in Amsterdam. Ik woon sinds 2006 in Almere, waar ik momenteel hoofdtrainer ben van het RTC-BTF Almere. Samen met Joéli en Alexander vorm ik de trainersstaf van het RTC. Zelf ben ik nog te vinden op de baan en speel derde divisie voor de lol, bij BV Almere. Ik wil nog wel graag winnen, maar belangrijker is het sociale aspect tegenwoordig. Bij BV Gaasperdam in Amsterdam ben ik begonnen als zevenjarige, nadat een turncarrière al vroegtijdig was mislukt.

Ervaring
Mijn eerste trainer taken heb ik opgepakt toen ik 16 was. Op mijn 18de heb ik de toenmalige TC1 cursus gevolgd en een paar jaar later onder leiding van Martijn van Dooremalen mijn SL4 diploma behaald. Ik geniet nog steeds ontzettend van het training geven en de interactie met de spelers. Vroeg mijn bed uit, maar daar haal ik veel voldoening uit.
Zelf heb ik jaren training gegeven bij BV Gaasperdam, breedtetraining Amstelveen, BVAB, BV Almere en de BTF. Aan zowel jong als oud. Nu geef ik al vier jaar training aan spelers tussen 3e divisie en eredivisie niveau bij de Elite, een afdeling binnen het RTC-BTF Almere.

Opleidingen
HBO, TC1, SL4, ASM Advanced en BWF1 (aan het afronden)


Alexander Witsel
Hoi, ik ben Alexander Witsel, woon in Almere en ben sinds seizoen 2020-2021 assistent-trainer/coach
bij RTC-BTF Almere. Badminton is met de jaren een beetje een passie geworden. Naast het training
geven op het RTC, sta ik zelf graag op de baan en ben ik jeugdtrainer en vrijwilliger bij mijn club BV
Almere. Verder ben ik nog student. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeeropdracht voor de opleiding bedrijfskunde. Naast badminton sport ik ook graag in de buitenlucht door te fietsen, skeeleren of te hardlopen en vind je me in de sportschool.

Ervaring
Ik ben in 2012 op zestienjarige leeftijd begonnen als hulptrainer bij de jeugd van BVA. Ondertussen
verzorg ik jeugdtrainingen bij BVA, heb ik in 2019-2020 de jeugdtrainingen bij BC Castellum verzorgt
en heb ik training gegeven bij de TopJunior en School van Badminton Topsport Flevoland (BTF).

Opleidingen
HBO, Sportleider 2, BWF1 en Verenigingstrainer (nog af te ronden)

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White