Badminton Nederland wil graag een actieve samenwerking aangaan met badmintonscholen/talentcentra. Met elkaar werken aan de talentontwikkeling in Nederland. Met de badmintonscholen/talentcentra moet de eerste stap gezet worden richting de top en de doorstroom naar de Regionale Trainings Centra (RTC’s) in Nederland. Badminton Nederland  vindt deze samenwerking zeer belangrijk.

Of badmintonscholen/talentencentra in aanmerking komen voor deze samenwerking hangt af van de beoordeling van het Badminton Nederland sterrensysteem. De eerste ster (Ster 1) is vrij toegankelijk, ook voor kleine badmintonscholen/talentencentra. Om ster twee (Ster 2) te krijgen zal de badmintonschool/talentcentrum verder ontwikkeld moeten zijn en meer moeten kunnen (aan) bieden.

Klik hier om de criteria te zien voor 1 & 2 sterren.

De samenwerking met de badmintonscholen/ talentcentra zal officieel worden vastgelegd in de vorm van een overeenkomst:

Wat biedt Badminton Nederland?
– Badminton Nederland erkend, in het kader van het talentontwikkelingsprogramma van de bond, de badmintonschool/talencentrum als trainingslocatie voor talentontwikkeling en platform voor het doorstromen naar een erkent Regionaal Trainings Centrum (RTC) van Badminton Nederland.
– Badminton Nederland draagt zorg voor vermelding van de badmintonschool/talentcentrum op de topbadmintonwebsite.
– Badminton Nederland helpt om de badmintonschool/talentcentrum te promoton door berichten van de badmintonschool te delen via de sociale media kanalen van Badminton Nederland (Instagram/Twitter/Facebook). Op aanvraag kan extra promotie gemaakt worden voor een voorspeeldag. De tekst voor de berichten dienen wel zelf aangeleverd te worden door de badmintonschool/talentcentrum.
– Badminton Nederland biedt 2x per jaar een bijscholing aan welke de badmintonschool/talentcentrum minimaal 1x dient te volgen om de ster van Badminton Nederland te behouden.
– Badminton Nederland zorgt voor contacten tussen de badmintonschool/talentcentrum en het dichtstbijzijnde RTC. De RTC’s zullen jaarlijks mogelijkheden aanbieden voor de trainers van een badmintonschool/talentcentrum om trainingen bij te wonen voor ontwikkeling en kennisoverdracht.
– Badminton Nederland biedt een map met documenten die kunnen helpen met het verbeteren van een badmintonschool/talentcentrum.
– Badminton Nederland biedt een kosteloos account voor het marketingplatform.

Wat verwacht Badminton Nederland van een badmintonschool/badmintonschooltalentcentrum?
– Een badmintonschool/talentcentrum voldoet aan de normen van het sterrensysteem om een 1 of 2 ster(ren) badmintonschool te zijn.
– Een badmintonschool/talentcentrum neemt deel aan het aantal toernooien wat benoemd is in het sterrensysteem.
– Een badmintonschool/talentcentrum zorgt ervoor dat alle trainers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ingeleverd hebben bij de badmintonschool/talentcentrum.
– Een badmintonschool/talentcentrum waardeert en stimuleert de samenwerking met Badminton Nederland.
– Een badmintonschool/talentcentrum stimuleert en meldt spelers aan voor de RTC-voorspeeldag om uiteindelijk door te stromen naar een RTC.
– Een badmintonschooltalentcentrum gebruikt het logo van Badminton Nederland om de samenwerking te laten zien.

Namens Badminton Nederland voert Ilse Vaessen de gesprekken met badmintonscholen/talentencentra, maar zijn ook kleine trainings- initiatieven- en -groepen welkom om de samenwerking officieel aan te gaan.

Meer weten?
Ken of ben jij de trainer van een badmintonschool/talentcentrum en heb je interesse? Laat dit dan weten via topsport@badminton.nl

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White