21-01-2022

Wassink/Tirtosentono naar kwartfinale Swedish Open

Brian Wassink en Alyssa Tirtosentono hebben de kwartfinale bereikt van het gemengddubbel op de Victor Swedish Open in Uppsala. In de achtste finale won het Oranje-duo (WR-267) in drie games van Corvee/Vallet (WR-1437) uit Frankrijk.

Het koppel Kirsten de Wit/Dyon van Wijlick (WR-467) bereikte gisteren het hoofdtoernooi in het gemengddubbel maar verloor vandaag met 21-16 en 21-18 van Kwek/Jin (WR-701) uit Singapore.

In het vrouwendubbel bereikte het duo De Wit/Tirtosentono de laatste acht door met 21-18 en 21-16 te winnen van het Deense dubbel Kudsk/Schulz (WR-109), die eerder op de dag te sterk waren voor Anouk van Wijk/Diede Odijk (WR-550).

In het vrouwenenkel verloor de als eerste geplaatste Gayle Mahueltte (WR-109) verrassend in drie games van de Amerikaanse Shi (WR-237). Het mannendubbel Dennis Koppen/Timo Stoffelen (WR-438) verloor in twee games van het Franse duo Corvee/Gaudin (WR-274),

Kijk hier voor alle uitslagen

Oranje pakt 21e plek op teamtoernooi WJK

De Nederlandse jeugdploeg heeft beslag gelegd op de 21e plek in het teamtoernooi op de WJK in het Amerikaanse Spokane. Oranje versloeg België met 3-1. Maandag begint het individuele toernooi.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White