21-01-2022

Wassink/Tirtosentono naar kwartfinale Swedish Open

Brian Wassink en Alyssa Tirtosentono hebben de kwartfinale bereikt van het gemengddubbel op de Victor Swedish Open in Uppsala. In de achtste finale won het Oranje-duo (WR-267) in drie games van Corvee/Vallet (WR-1437) uit Frankrijk.

Het koppel Kirsten de Wit/Dyon van Wijlick (WR-467) bereikte gisteren het hoofdtoernooi in het gemengddubbel maar verloor vandaag met 21-16 en 21-18 van Kwek/Jin (WR-701) uit Singapore.

In het vrouwendubbel bereikte het duo De Wit/Tirtosentono de laatste acht door met 21-18 en 21-16 te winnen van het Deense dubbel Kudsk/Schulz (WR-109), die eerder op de dag te sterk waren voor Anouk van Wijk/Diede Odijk (WR-550).

In het vrouwenenkel verloor de als eerste geplaatste Gayle Mahueltte (WR-109) verrassend in drie games van de Amerikaanse Shi (WR-237). Het mannendubbel Dennis Koppen/Timo Stoffelen (WR-438) verloor in twee games van het Franse duo Corvee/Gaudin (WR-274),

Kijk hier voor alle uitslagen

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. In de laatste groepswedstrijd in Lódz was Engeland met 3-2 te sterk.

Nederlagen voor Oranje-teams op EK in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lódz moest Oranje twee nederlagen incasseren.

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK teams

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen gewonnen. In Lódz was de Oranje-formatie met 5-0 te sterk voor Oekraïne.

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Joep Strooper stroomt in bij S-1 selectie

Joep Strooper is per 15 januari ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. De 17-jarige speler is opgewekt: 'Ik ben blij om officieel lid te zijn van de S-1 selectie en hoop door middel van plezier en hard werken op Papendal mooie prestaties te leveren.'

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White