26-06-2023

Sterke start badmintonners op Europese Spelen 2023

De Nederlandse badmintonners hebben een sterke eerste dag van de Europese Spelen 2023 in het Poolse Tarnów achter de rug. Alle vijf de partijen werden door de Nederlandse ploeg omgezet in winst.

Jaymie Laurens beet in het vrouwenenkel het spits af en won met 23-21 en 21-10 van Wiktoria Dabczynska uit Polen. Vervolgens versloegen Selena Piek/Robin Tabeling (gemengddubbel) Misha/Svetlana Zilberman uit Israël met 21-10 en 21-9 en was het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen met 21-16 en 21-17 de betere van Serena Au Yeong/Katharina Hochmeir uit Oostenrijk.

In het mannendubbel wonnen Ruben Jille en Ties van der Lecq met 21-7 en 21-14 van het IJslandse koppel David Bjornsson/Kristofer Finnsson.

Mark Caljouw sloot de dag af met het duel tegen Johnnie Torjussen uit Groot-Brittannië. Caljouw knokte zich na een verlies in de eerste game terug in de wedstrijd en won in drie games met 22-24, 22-20 en 21-16.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. In de laatste groepswedstrijd in Lódz was Engeland met 3-2 te sterk.

Nederlagen voor Oranje-teams op EK in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lódz moest Oranje twee nederlagen incasseren.

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK teams

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen gewonnen. In Lódz was de Oranje-formatie met 5-0 te sterk voor Oekraïne.

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Joep Strooper stroomt in bij S-1 selectie

Joep Strooper is per 15 januari ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. De 17-jarige speler is opgewekt: 'Ik ben blij om officieel lid te zijn van de S-1 selectie en hoop door middel van plezier en hard werken op Papendal mooie prestaties te leveren.'

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White