26-06-2023

Sterke start badmintonners op Europese Spelen 2023

De Nederlandse badmintonners hebben een sterke eerste dag van de Europese Spelen 2023 in het Poolse Tarnów achter de rug. Alle vijf de partijen werden door de Nederlandse ploeg omgezet in winst.

Jaymie Laurens beet in het vrouwenenkel het spits af en won met 23-21 en 21-10 van Wiktoria Dabczynska uit Polen. Vervolgens versloegen Selena Piek/Robin Tabeling (gemengddubbel) Misha/Svetlana Zilberman uit Israël met 21-10 en 21-9 en was het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen met 21-16 en 21-17 de betere van Serena Au Yeong/Katharina Hochmeir uit Oostenrijk.

In het mannendubbel wonnen Ruben Jille en Ties van der Lecq met 21-7 en 21-14 van het IJslandse koppel David Bjornsson/Kristofer Finnsson.

Mark Caljouw sloot de dag af met het duel tegen Johnnie Torjussen uit Groot-Brittannië. Caljouw knokte zich na een verlies in de eerste game terug in de wedstrijd en won in drie games met 22-24, 22-20 en 21-16.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White