26-06-2023

Sterke start badmintonners op Europese Spelen 2023

De Nederlandse badmintonners hebben een sterke eerste dag van de Europese Spelen 2023 in het Poolse Tarnów achter de rug. Alle vijf de partijen werden door de Nederlandse ploeg omgezet in winst.

Jaymie Laurens beet in het vrouwenenkel het spits af en won met 23-21 en 21-10 van Wiktoria Dabczynska uit Polen. Vervolgens versloegen Selena Piek/Robin Tabeling (gemengddubbel) Misha/Svetlana Zilberman uit Israël met 21-10 en 21-9 en was het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen met 21-16 en 21-17 de betere van Serena Au Yeong/Katharina Hochmeir uit Oostenrijk.

In het mannendubbel wonnen Ruben Jille en Ties van der Lecq met 21-7 en 21-14 van het IJslandse koppel David Bjornsson/Kristofer Finnsson.

Mark Caljouw sloot de dag af met het duel tegen Johnnie Torjussen uit Groot-Brittannië. Caljouw knokte zich na een verlies in de eerste game terug in de wedstrijd en won in drie games met 22-24, 22-20 en 21-16.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Flora Wang verovert brons op EJK U17

Flora Wang heeft een geweldige bronzen medaille gewonnen in het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White