23-11-2022

Selectie kwalificatie EK mixteams 2023

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK mixteams 2023. De Nederlandse ploeg neemt het van 15 tot en met 17 december 2022 in Haarlem op tegen Israël, Italië en Estland. De groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde die van 14 tot en met 18 februari wordt gehouden in Frankrijk.

Selectie
De Oranje-selectie voor de kwalificatiewedstrijden bestaat uit: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Nadia Choukri, Novi Wieland, Ruben Jille, Ties van der Lecq, Brian Wassink, Debora Jille, Cheryl Seinen, Alyssa Tirtosentono, Robin Tabeling en Selena Piek.

Wedstrijdprogramma
Het wedstrijdprogramma ziet er als volgt uit:

Donderdag 15 december
14.00: Estland – Israël
19.00: Nederland – Italië

Vrijdag 16 december
14.00: Estland – Italië
19.00: Nederland – Israël

Zaterdag 17 december
14.00: Israël – Italië
19.00: Nederland – Estland

Kijk hier voor meer informatie.

Oranje-duo Piek/Tabeling verliest eerste duel in Parijs

Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen 2024 in Parijs verloren. In de eerste wedstrijd van groep B waren de voormalig wereldkampioenen Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai uit Thailand helaas met 21-14 en 21-16 te sterk.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White