22-05-2024

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Voorspeeldag RTC Haarlem
Om jeugdige spelers te scouten voor het nieuwbakken RTC organiseren we op vrijdag 21 juni een RTC voorspeeldag. De voorspeeldag is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers vanaf 9 t/m 15 jaar die tenminste al 2x per week trainen bij een vereniging en/of een badmintonschool/extra trainingsplek.

Datum: Vrijdag 21 juni 2024
Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Locatie: DE-GIRO hal, Badmintonplein 1, 2023 BT in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach nieuw RTC
Naast de komst van een nieuw RTC zijn we ontzettend blij dat we ook al een hoofdcoach hebben gevonden. Oud-topspeelster en meervoudig Nederlands kampioene Judith Meulendijks is aankomend seizoen de trainer in Haarlem. Meulendijks is naast een aantal andere trainers tijdens de voorspeeldag aanwezig om te beoordelen of je voldoende potentie hebt om in aanmerking te komen voor een plek bij het RTC.

Wat is een RTC?
Een Regionaal Trainingscentrum is een officieel trainingscentrum van Badminton Nederland waar kinderen vanaf ongeveer 12 jaar vier keer per week trainen om de stap richting de Nationale Jeugdselectie te maken en uiteindelijk richting de S-1-selectie die fulltime traint op Papendal. Voor de heel jonge talenten (9 tot 11 jaar) wordt er per RTC gekeken naar de opties om alvast een aantal dagen mee te komen trainen.

Tijdens de training is Ilse Vaessen van Badminton Nederland aanwezig om informatie te geven over het RTC en is er ruimte voor vragen. Naar aanleiding van de selectietraining zullen wij een terugkoppeling geven of een speler uitgenodigd wordt voor het nieuwe RTC.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 juni 2024 via dit formulier.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White