11-04-2024

Piek en Tabeling verzekeren zich van medaille op EK 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt op de EK badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland). Het als derde geplaatste gemengddubbel (WR-16) versloeg het Spaanse koppel Ruben Garcia/Lucia Rodriguez (WR-83) met 21-10 en 21-11. Daarmee verzekerden Piek en Tabeling zich van een medaille en wisten ze zich tevens te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs.

Jille/Seinen naar kwartfinale
In het vrouwendubbel wist het als vierde geplaatste duo Debora Jille/Cheryl Seinen (WR-34) de kwartfinale te bereiken. In de tweede ronde waren de Nederlandse vrouwen met 21-13 en 21-8 te sterk voor Julia Meyer/Leona Michalski (WR-85) uit Duitsland.

Caljouw en Kweekel uitgeschakeld in achtste finale
In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in. Caljouw (WR-47) verloor na een spannende eerste game met 21-18 en 21-11 van de tweede geplaatste Deen Anders Antonsen (WR-4).

Kweekel (WR-111) moest na een lange strijd in drie games zijn meerdere erkennen in Toma Junior Popov (WR-25). De Fransman was met 17-21, 21-16 en 21-14 te sterk.

De Europese titelstrijd duurt nog tot en met zondag 14 april.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal. Het trio vult de plekken op van Finn Achthoven, Timo Stoffelen en Nadia Choukri die deze zomer uitstromen bij de S-1 selectie.

Brons voor vrouwendubbel Jille/Seinen op EK 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in het Duitse Saarbrücken. De Oranje-vrouwen (WR-34) verloren in de halve finale met 21-15 en 21-12 van het als tweede geplaatste Franse koppel Anne Tran/Margot Lambert (WR-19).

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White