09-12-2023

Oranje-mannen grijpen ticket voor EK-teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben zich geplaatst voor het EK mannen- en vrouwenteams 2024 in Polen. Oranje was tijdens de EK-kwalificatie op Papendal in een zenuwslopende partij met 3-2 te sterk voor Spanje en werd daarmee groepswinnaar.

Na vier partijen stond het 2-2 tegen de Spanjaarden. Ties van der Lecq en Brian Wassink speelde in de laatste en beslissende dubbelpartij tegen de Spanjaarden Ruben Garcia/Luis Enrique Penalver. Na een spannende partij wonnen de Nederlandse mannen met 21-18 in de derde game.


De Nederlandse vrouwen wonnen zaterdag met 4-1 van Finland. Zondag neemt Oranje het in het beslissende duel op tegen Hongarije. Bij winst mogen ook de vrouwen naar Polen.


Kijk hier voor alle uitslagen.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White