10-01-2023

Ongelukkige start Nederlanders op Malaysia Open

De Nederlandse badmintonners beleefden een ongelukkige start van 2023. Op de Malaysia Open in Kuala Lumpur zijn de Oranje-dubbels op de eerste dag uitgeschakeld.

In het gemengddubbel verloren Selena Piek en Robin Tabeling met 21-16 en 21-14 van het Indonesische koppel Ferdinansyay/Widjaja. Het vrouwendubbel Cheryl Seinen/Debora Jille trof het niet met de als eerste geplaatste Chinese vrouwen Chen/Jia. Het Aziatische duo was met 21-11 en 21-14 te sterk.

Voor Ruben Jille en Ties van der Lecq was de eerste ronde van het mannendubbel het eindstation. De Nederlanders verloren van het Duitse dubbel Lamsfuss/Seidel in twee games.

Klik hier voor alle uitslagen

Loting Europese Spelen 2023 verricht

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni gehouden in het Poolse Krakau.

Kwartfinale eindstation Piek/Tabeling in Thailand

Selena Piek en Robin Tabeling zijn vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinale op de Thailand Open. Het Oranje-duo verloor met 21-16 en 21-12 van het als eerste geplaatste koppel Dechapol PUAVARANUKROH/Sapsiree TAERATTANACHAI uit Thailand.

Piek/Tabeling naar kwartfinale Thailand Open

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de kwartfinale bereikt op de Thailand Open. In de tweede ronde was het Nederlandse duo met 21-16 en 21-15 te sterk voor het Deense koppel Thyrri/Magelund.

Flora Wang wint de Austrian Open U17

Flora Wang heeft het vrouwenenkel gewonnen op de Austrian Open U17. Daarnaast behaalde Flora samen met Florine Wille een mooie 3e plaats in het vrouwendubbel.

Tirtosentono/De Wit winnen vrouwendubbel op Luxemburg Open

Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit hebben de titel in het vrouwendubbel gepakt op de Luxembug Open. In de finale versloegen de Nederlandse vrouwen het Deense koppel Amalie Kudsk/Signe Schulz met 21-14, 8-21 en 21-19.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White