10-01-2023

Ongelukkige start Nederlanders op Malaysia Open

De Nederlandse badmintonners beleefden een ongelukkige start van 2023. Op de Malaysia Open in Kuala Lumpur zijn de Oranje-dubbels op de eerste dag uitgeschakeld.

In het gemengddubbel verloren Selena Piek en Robin Tabeling met 21-16 en 21-14 van het Indonesische koppel Ferdinansyay/Widjaja. Het vrouwendubbel Cheryl Seinen/Debora Jille trof het niet met de als eerste geplaatste Chinese vrouwen Chen/Jia. Het Aziatische duo was met 21-11 en 21-14 te sterk.

Voor Ruben Jille en Ties van der Lecq was de eerste ronde van het mannendubbel het eindstation. De Nederlanders verloren van het Duitse dubbel Lamsfuss/Seidel in twee games.

Klik hier voor alle uitslagen

Mixkoppel Jille/Van der Lecq uitgeschakeld in Indonesië

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

Jille/Van der Lecq naar 2e ronde Indonesia Masters

Op de Indonesia Masters hebben Debora Jille/Ties van der Lecq (WR-74) de tweede ronde bereikt in get gemengddubbel. Het Oranje-duo boekte een fraaie zege in drie games op het Amerikaanse koppel Vinson Chiu/Jennie Gai (WR-35).

Mix Jille/Van der Lecq naar hoofdtoernooi Indonesia Masters

Debora Jille en Ties van der Lecq zijn doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van Indonesia Masters. Het Oranje-duo (WR-74) won na een ware thriller in drie games met 21-19, 22-24 en 21-18 van het Chinese koppel Xing Cheng/Fang Hui Chen (WR-95).

Piek/Tabeling uitgeschakeld in India

Op de Yonex Sunrise India Open zijn Selena Piek en Robin Tabeling er net niet in geslaagd op de kwartfinale te bereiken. Het Oranje-duo (WR-11) verloor in de tweede ronde met 21-16 en 21-18 van het koppel Seo/Chae (WR-13) uit Zuid-Korea.

Piek/Tabeling door naar tweede ronde in India

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de tweede ronde van het gemengddubbel bereikt op de Yonex Sunrise India Open in New Delhi.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White