17-08-2023

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Almere
In Almere hebben Joéli Residay en Alexander Witsel in juli afscheid genomen als RTC-coach. Suzanne Mulkens blijft hoofdcoach en krijgt twee nieuwe gezichten naast haar. Jeffrey de Jonker en Pjotr Odijk komen de trainersstaf in Almere versterken.


Arnhem
In Arnhem blijft Nick Fransman de hoofdcoach en wordt Nadia Choukri toegevoegd aan de RTC-staf als trainer van de RTC-B groep.


Den Haag
In Den Haag blijft de trainersformatie ongewijzigd. Michel da Silva blijft hoofdtrainer en wordt geassisteerd door Paul de Graaf en Dennis Eversdijk.


Eindhoven
In Eindhoven neemt Rick Steuten het stokje als hoofdtrainer over van Paul Vennekens, die dit seizoen nog wel als RTC-coach aanwezig is. Rick is blij met zijn nieuwe rol: ‘Ik ben heel trots dat ik het stokje van Paul mag overnemen!’ Daarnaast hebben we met Cera Samuels een nieuwe assistent gevonden.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal. Het trio vult de plekken op van Finn Achthoven, Timo Stoffelen en Nadia Choukri die deze zomer uitstromen bij de S-1 selectie.

Brons voor vrouwendubbel Jille/Seinen op EK 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in het Duitse Saarbrücken. De Oranje-vrouwen (WR-34) verloren in de halve finale met 21-15 en 21-12 van het als tweede geplaatste Franse koppel Anne Tran/Margot Lambert (WR-19).

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White