17-08-2023

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Almere
In Almere hebben Joéli Residay en Alexander Witsel in juli afscheid genomen als RTC-coach. Suzanne Mulkens blijft hoofdcoach en krijgt twee nieuwe gezichten naast haar. Jeffrey de Jonker en Pjotr Odijk komen de trainersstaf in Almere versterken.


Arnhem
In Arnhem blijft Nick Fransman de hoofdcoach en wordt Nadia Choukri toegevoegd aan de RTC-staf als trainer van de RTC-B groep.


Den Haag
In Den Haag blijft de trainersformatie ongewijzigd. Michel da Silva blijft hoofdtrainer en wordt geassisteerd door Paul de Graaf en Dennis Eversdijk.


Eindhoven
In Eindhoven neemt Rick Steuten het stokje als hoofdtrainer over van Paul Vennekens, die dit seizoen nog wel als RTC-coach aanwezig is. Rick is blij met zijn nieuwe rol: ‘Ik ben heel trots dat ik het stokje van Paul mag overnemen!’ Daarnaast hebben we met Cera Samuels een nieuwe assistent gevonden.

Kom naar de RTC voorspeeldag op zaterdag 23 december

We zijn altijd op zoek naar talentvolle jeugdspelers die klaar zijn voor de volgende stap. Daarom organiseren we op zaterdag 23 december 2023 een landelijke RTC-voorspeeldag op Papendal in Arnhem.

Oranje pakt 21e plek op teamtoernooi WJK

De Nederlandse jeugdploeg heeft beslag gelegd op de 21e plek in het teamtoernooi op de WJK in het Amerikaanse Spokane. Oranje versloeg België met 3-1. Maandag begint het individuele toernooi.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White