13-02-2024

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Oranje-mannen
Het Nederlands mannenteam bestaat uit: Mark Caljouw, Joran Kweekel, Finn Achthoven, Noah Haase, Brian Wassink, Ties van der Lecq, Timo Stoffelen, Andy Buijk. De Nederlandse mannen zijn ingedeeld in een poule met Frankrijk, Oekraïne en Engeland.

Wedstrijdschema mannen
Woensdag 14 februari 10.00: Nederland – Oekraïne
Donderdag 15 februari 10.00: Nederland – Frankrijk
Vrijdag 16 februari 10.00: Nederland – Engeland

Oranje-vrouwen
Het Nederlandse vrouwenteam wordt vertegenwoordigd door de volgende namen: Jaymie Laurens, Nadia Choukri, Flora Wang, Alyssa Tirtosentono, Debora Jille, Cheryl Seinen, Kirsten de Wit en Kelly van Buiten. De Nederlandse vrouwen zijn ingedeeld in een poule met Schotland, Duitsland en Spanje.

Wedstrijdschema vrouwen
Woensdag 14 februari 15.00: Nederland – Schotland
Donderdag 15 februari 15.00: Nederland – Duitsland
Vrijdag 16 februari 15.00: Nederland – Spanje

De nummer één en twee van iedere poule gaan door naar de halve finale.

Volg het toernooi via badmintoneurope.tv en/of toernooi.nl.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White