19-10-2022

Nederlanders uitgeschakeld op Denmark Open

Op de Denmark Open in Odense zijn alle Nederlandse badmintonners helaas in de eerste ronde uitgeschakeld.

Selena Piek en Robin Tabeling (WR-19), de winnaars van de Yonex Dutch Open vorige week, waren dichtbij een plek in de tweede ronde van het gemengddubbel maar verloren met 21-15, 8-21 en 21-18 van het Japanse koppel Kaneko/Matsumuto (WR-18). Het andere Nederlandse mixduo Debora Jille/Ties van der Lecq (WR-57) kwam na een goede eerste game met 21-17 en 21-8 te kort tegen de Japanners Watanabe/Higashino (WR-2).

In het vrouwendubbel moesten Debora Jille en Cheryl Seinen (WR-32) met 21-17 en 21-16 hun meerdere erkennen in het Canadese duo Tsai/Honderich (WR-20).

Dinsdag verloor Mark Caljouw (WR-25) in de eerste ronde van het mannenenkel met 21-15 en 21-10 van Lee Zii Jia (WR-3) uit Maleisië. In het mannendubbel verkocht het duo Ruben Jille/Ties van der Lecq (WR-33) hun huid duur maar verloor in drie games van Alfian/Ardianto (WR-6) uit Indonesië.

Klik hier voor alle uitslagen.

Piek/Tabeling verliest halve finale Swiss Open

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

Mixkoppel Piek/Tabeling naar halve finale Swiss Open

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel.

Piek/Tabeling naar tweede ronde Swiss Open

Op de Yonex Swiss Open in Zwitserland hebben Robin Tabeling en Selena Piek de tweede ronde bereikt. Het Nederlandse mixkoppel was in drie games te sterk voor het duo LEE Jhe-Huei/HSU Ya Ching uit Chinees Taipei.

Piek/Tabeling verliest kwartfinale op All England

De kwartfinale op de Yonex All England bleek vrijdag het eindstation voor het mixkoppel Selena Piek/Robin Tabeling (WR-13). Het Nederlandse duo verloor helaas met 21-14 en 21-15 van Kim Won Ho/Jeong Na Eun (WR-12) uit Zuid-Korea.

Piek/Tabeling naar tweede ronde All England

Op de Yonex All England in Birmingham hebben Robin Tabeling en Selena Piek de tweede ronde van het gemengddubbel bereikt. Het Oranje-duo won met 21-16 en 21-14 van Hall/Macpherson uit Schotland.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White