19-10-2022

Nederlanders uitgeschakeld op Denmark Open

Op de Denmark Open in Odense zijn alle Nederlandse badmintonners helaas in de eerste ronde uitgeschakeld.

Selena Piek en Robin Tabeling (WR-19), de winnaars van de Yonex Dutch Open vorige week, waren dichtbij een plek in de tweede ronde van het gemengddubbel maar verloren met 21-15, 8-21 en 21-18 van het Japanse koppel Kaneko/Matsumuto (WR-18). Het andere Nederlandse mixduo Debora Jille/Ties van der Lecq (WR-57) kwam na een goede eerste game met 21-17 en 21-8 te kort tegen de Japanners Watanabe/Higashino (WR-2).

In het vrouwendubbel moesten Debora Jille en Cheryl Seinen (WR-32) met 21-17 en 21-16 hun meerdere erkennen in het Canadese duo Tsai/Honderich (WR-20).

Dinsdag verloor Mark Caljouw (WR-25) in de eerste ronde van het mannenenkel met 21-15 en 21-10 van Lee Zii Jia (WR-3) uit Maleisië. In het mannendubbel verkocht het duo Ruben Jille/Ties van der Lecq (WR-33) hun huid duur maar verloor in drie games van Alfian/Ardianto (WR-6) uit Indonesië.

Klik hier voor alle uitslagen.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White