11-04-2024

Mixkoppel Robin Tabeling/Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer. Het Nederlandse duo bereikte vandaag op de Europese kampioenschappen de halve finale van het gemengddubbel en door het verlies van de concurrentie op de Aziatische kampioenschappen zijn Tabeling en Piek niet meer te achterhalen op de kwalificatieranglijst.

EK-medaille in de pocket
In de kwartfinale op de Europese kampioenschappen in het Duitse Saarbrücken versloeg Tabeling/Piek het Spaanse koppel Ruben Garcia/Lucia Rodriguez met 21-10 en 21-11. Daarmee verzekerden de nummers 16 van de wereldranglijst zich van de halve finale en tevens van een EK-medaille.

Terwijl Tabeling en Piek zich plaatsten voor de halve finale verloor de directe concurrentie voor een ticket voor Parijs, het Singaporese koppel Hee Yong Kai Terry/Tan Wei Han Jessica, in de tweede ronde op de Aziatische kampioenschappen van de Chinese nummer één van de wereld.
De Badminton World Federation (BWF) publiceert op 30 april de eindranglijst voor de Olympische Spelen in Parijs maar het Oranje-duo, momenteel twaalfde op de ranglijst, is niet meer te achterhalen.

Tweede Spelen als koppel
Het wordt voor het Nederlandse gemengddubbel hun tweede optreden samen op het Olympische podium na Tokio 2020. Voor de 32-jarige Piek worden het zelfs haar derde Spelen. In 2016 kwam ze in Rio de Janeiro in actie aan de zijde van Eefje Muskens in het vrouwendubbel en Jacco Arends in het gemengddubbel.

Badminton Nederland is erg trots op de Olympische kwalificatie en feliciteert Piek en Tabeling met deze schitterende prestatie!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal. Het trio vult de plekken op van Finn Achthoven, Timo Stoffelen en Nadia Choukri die deze zomer uitstromen bij de S-1 selectie.

Brons voor vrouwendubbel Jille/Seinen op EK 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in het Duitse Saarbrücken. De Oranje-vrouwen (WR-34) verloren in de halve finale met 21-15 en 21-12 van het als tweede geplaatste Franse koppel Anne Tran/Margot Lambert (WR-19).

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White