24-01-2023

Mix Jille/Van der Lecq naar hoofdtoernooi Indonesia Masters

Debora Jille en Ties van der Lecq zijn doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van Indonesia Masters. Het Oranje-duo (WR-74) won na een ware thriller in drie games met 21-19, 22-24 en 21-18 van het Chinese koppel Xing Cheng/Fang Hui Chen (WR-95).

Mark Caljouw (WR-38) versloeg in de eerste kwalificatieronde van het mannenenkel Kiran George (WR-43) uit India met 21-11 en 21-5. Daarna verloor Caljouw met 20-22, 21-14 en 21-17 van Christian Adinata (WR-78) uit Indonesië.

In de eerste ronde van het mannendubbel kwam het koppel Ruben Jille/Ties van der Lecq (WR-28) net te kort tegen Sabar Karayman Gutama/Moh Reza Pahlevi Isfahani (WR-55) uit Indonesië. Het werd 21-18, 19-21 en 21-19 voor de Aziaten.

Ook voor Debora Jille en Cheryl Seinen (WR-26) bleek de eerste ronde van het vrouwendubbel het eindstation. Nga Ting Yeung en Pui Lam Yeung (WR-31) uit Hong Kong waren met 21-14 en 21-16 te sterk.

Kijk hier voor alle uitslagen

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Flora Wang verovert brons op EJK U17

Flora Wang heeft een geweldige bronzen medaille gewonnen in het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White