30-12-2022

Meerdere prijzen voor de Nederlandse junioren op CIYT

Op het Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek hebben de Nederlandse junioren meerdere prijzen veroverd.

Flora Wang behaalde maar liefst drie finales in de U17 categorie. Het vrouwendubbel met Florine Wille en het gemengddubbel met Joep Strooper werden gewonnen. In het vrouwenenkel was de Raiia Almalalha met 21-16, 15-21 en 21-15 te sterk. In de U15 categorie was de winst voor Meare van Dalm en Anissa Wongsodimedjo in het vrouwendubbel. In de U13 categorie was er een tweede plaats in het mannenenkel voor Boris Vermaas, terwijl Mette Kool de eerste prijs won in het vrouwenenkel en het vrouwendubbel in de U11 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U17 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U15 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U13 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U11 categorie.

Kwartfinale eindstation Piek/Tabeling in Thailand

Selena Piek en Robin Tabeling zijn vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinale op de Thailand Open. Het Oranje-duo verloor met 21-16 en 21-12 van het als eerste geplaatste koppel Dechapol PUAVARANUKROH/Sapsiree TAERATTANACHAI uit Thailand.

Piek/Tabeling naar kwartfinale Thailand Open

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de kwartfinale bereikt op de Thailand Open. In de tweede ronde was het Nederlandse duo met 21-16 en 21-15 te sterk voor het Deense koppel Thyrri/Magelund.

Flora Wang wint de Austrian Open U17

Flora Wang heeft het vrouwenenkel gewonnen op de Austrian Open U17. Daarnaast behaalde Flora samen met Florine Wille een mooie 3e plaats in het vrouwendubbel.

Tirtosentono/De Wit winnen vrouwendubbel op Luxemburg Open

Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit hebben de titel in het vrouwendubbel gepakt op de Luxembug Open. In de finale versloegen de Nederlandse vrouwen het Deense koppel Amalie Kudsk/Signe Schulz met 21-14, 8-21 en 21-19.

Tweede plaats voor Kweekel op Forza Dutch International

Joran Kweekel heeft zilver veroverd op de Forza Dutch International in Wateringen. In de finale van het mannenenkel verloor Kweekel (WR-80) na drie spannende games met 21-17, 17-21 en 21-16 van Julien Carraggi (WR-82) uit België.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White