30-12-2022

Meerdere prijzen voor de Nederlandse junioren op CIYT

Op het Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek hebben de Nederlandse junioren meerdere prijzen veroverd.

Flora Wang behaalde maar liefst drie finales in de U17 categorie. Het vrouwendubbel met Florine Wille en het gemengddubbel met Joep Strooper werden gewonnen. In het vrouwenenkel was de Raiia Almalalha met 21-16, 15-21 en 21-15 te sterk. In de U15 categorie was de winst voor Meare van Dalm en Anissa Wongsodimedjo in het vrouwendubbel. In de U13 categorie was er een tweede plaats in het mannenenkel voor Boris Vermaas, terwijl Mette Kool de eerste prijs won in het vrouwenenkel en het vrouwendubbel in de U11 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U17 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U15 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U13 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U11 categorie.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal. Het trio vult de plekken op van Finn Achthoven, Timo Stoffelen en Nadia Choukri die deze zomer uitstromen bij de S-1 selectie.

Brons voor vrouwendubbel Jille/Seinen op EK 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in het Duitse Saarbrücken. De Oranje-vrouwen (WR-34) verloren in de halve finale met 21-15 en 21-12 van het als tweede geplaatste Franse koppel Anne Tran/Margot Lambert (WR-19).

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White