30-12-2022

Meerdere prijzen voor de Nederlandse junioren op CIYT

Op het Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek hebben de Nederlandse junioren meerdere prijzen veroverd.

Flora Wang behaalde maar liefst drie finales in de U17 categorie. Het vrouwendubbel met Florine Wille en het gemengddubbel met Joep Strooper werden gewonnen. In het vrouwenenkel was de Raiia Almalalha met 21-16, 15-21 en 21-15 te sterk. In de U15 categorie was de winst voor Meare van Dalm en Anissa Wongsodimedjo in het vrouwendubbel. In de U13 categorie was er een tweede plaats in het mannenenkel voor Boris Vermaas, terwijl Mette Kool de eerste prijs won in het vrouwenenkel en het vrouwendubbel in de U11 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U17 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U15 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U13 categorie.

Kijk hier voor de uitslagen van de U11 categorie.

Kom naar de RTC voorspeeldag op zaterdag 23 december

We zijn altijd op zoek naar talentvolle jeugdspelers die klaar zijn voor de volgende stap. Daarom organiseren we op zaterdag 23 december 2023 een landelijke RTC-voorspeeldag op Papendal in Arnhem.

Oranje pakt 21e plek op teamtoernooi WJK

De Nederlandse jeugdploeg heeft beslag gelegd op de 21e plek in het teamtoernooi op de WJK in het Amerikaanse Spokane. Oranje versloeg België met 3-1. Maandag begint het individuele toernooi.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White