10-08-2022

Loting WK 2022 in Japan verricht

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de wereldkampioenschappen 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd wordt gespeeld van maandag 22 tot en met zondag 28 augustus 2022.

Mannenenkel
Mark Caljouw (WR-28) neemt het in de eerste ronde op tegen Jia Hen Jason Teh (WR-87) uit Singapore. Teh bereikte vorige week nog de halve finale op de Commonwealth Games in Birmingham (Engeland). Bij winst in de eerste ronde wacht in de tweede ronde mogelijk een confrontatie met Olympisch kampioen Viktor Axelsen uit Denemarken.

Mannendubbel
In het mannendubbel spelen Ruben Jille/Ties van der Lecq (WR-42) de eerste wedstrijd tegen het koppel Lee Jhe-Huei/Yang Po-Hsuan (WR-40) uit Taiwan. Mochten de Nederlandse mannen de eerste wedstrijd winnen, dan staan ze in de tweede ronde mogelijk tegenover Olympisch kampioenen Lee Yang/Wang Chi-Lin (Taiwan).

Vrouwendubbel
Debora Jille en Cheryl Seinen spelen in de eerste ronde tegen het Oekraïense duo Yelyzaveta Zharka/Mariia Stoliarenko (WR-64). Twee maanden geleden wisten de Nederlandse vrouwen, de nummers 38 van de wereldranglijst, dit koppel op de Indonesia Open te verslaan.

Gemengddubbel
In het gemengddubbel komen twee Nederlandse koppels in actie. Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-76) strijden tegen Solis Jonathan/Diana Corleto Soto (WR-66) uit Guatemala voor een plek in de tweede ronde. Het als vijftiende geplaatste duo Robin Tabeling/Selena Piek (WR-21) heeft in de eerste ronde een bye.

In het vrouwenenkelspel is geen Nederlandse deelname.

Kijk hier voor alle speelschema’s.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White