05-03-2022

Kwartfinales eindstation voor Nederlanders Slovak Open

De kwartfinales bleken voor de Nederlanders op de Slovak Open helaas het eindstation.

Jaymie Laurens (WR-396) verloor in de kwartfinale van het vrouwenenkel met 21-18 en 21-13 van Sum Yee Yeung (WR-211, Hong Kong).

In het vrouwendubbel moest het duo Alyssa Tirtosentono/Kirsten de Wit (WR-758) moest met 21-13 en 21-14 hun meerdere erkennen in Chun Hsun Teng/Chia Hsin Lee uit Taiwan.

Samen met Brian Wassink verloor Tirtosentono in de kwartfinale van het gemengddubbel met 21-18, 8-21 en 21-8 van het als vijfde geplaatste duo Yeung/Yeung uit Hong Kong.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal. Het trio vult de plekken op van Finn Achthoven, Timo Stoffelen en Nadia Choukri die deze zomer uitstromen bij de S-1 selectie.

Brons voor vrouwendubbel Jille/Seinen op EK 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in het Duitse Saarbrücken. De Oranje-vrouwen (WR-34) verloren in de halve finale met 21-15 en 21-12 van het als tweede geplaatste Franse koppel Anne Tran/Margot Lambert (WR-19).

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White