22-01-2022

Kwartfinales eindstation Nederlanders in Zweden

Op de Victor Swedish Open zijn de laatste overgebleven koppels net aan uitgeschakeld in de kwartfinales.

Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit namen in de kwartfinale van het vrouwendubbel op tegen het als derde geplaatste Zweedse koppel Nistad/Magnussen (WR-50). Het jonge Oranje-duo speelde een sterke partij maar verloor na 23-21 winst in de eerste game met 21-18 en 21-10.

In het gemengddubbel met Brian Wassink verloor Tirtosentono helaas ook in drie games. Het koppel Kraemer/Kudsk (WR-118) uit Denemarken was met 21-15, 22-24 en 21-14 te sterk voor de Nederlanders (WR-267).

Klik hier voor alle uitslagen.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White