29-06-2023

Jille/Seinen naar halve finale Europese Spelen 2023

Het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen heeft de halve finale bereikt op de Europese Spelen 2023 in Polen. In de kwartfinale was het Oranje duo met 19-21, 21-16 en 21-17 te sterk voor Kati-Kreet Marran/Helina Ruutel uit Estland.

Mark Caljouw bereikte de kwartfinale in het mannenenkel door de Bulgaar Dimitar Yanakiev te verslaan. De Nederlander won met 21-17 en 21-10 en treft nu Christo Popov, de nummer vijf van de plaatsingslijst, in de kwartfinale. Jaymie Laurens verloor in de achtste finale van het vrouwenenkel van de Deense Mia Blichfeldt. De als tweede geplaatste Blichfeldt was met tweemaal 21-7 te sterk voor Laurens.

In de kwartfinale van het mannendubbel speelden Ruben Jille en Ties van der Lecq een goede partij, maar verloren met tweemaal 21-15 van Ben Lane/Sean Vendy uit Groot-Brittannië.

Robin Tabeling en Selena Piek versloegen eerder op de dag het Poolse koppel Pawel Smilowski/Magdalena Swierczynska met 21-13 en 21-18. Daarmee gaat het mixkoppel als groepswinnaar door naar de kwartfinale.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. In de laatste groepswedstrijd in Lódz was Engeland met 3-2 te sterk.

Nederlagen voor Oranje-teams op EK in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lódz moest Oranje twee nederlagen incasseren.

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK teams

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen gewonnen. In Lódz was de Oranje-formatie met 5-0 te sterk voor Oekraïne.

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Joep Strooper stroomt in bij S-1 selectie

Joep Strooper is per 15 januari ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. De 17-jarige speler is opgewekt: 'Ik ben blij om officieel lid te zijn van de S-1 selectie en hoop door middel van plezier en hard werken op Papendal mooie prestaties te leveren.'

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White