29-06-2023

Jille/Seinen naar halve finale Europese Spelen 2023

Het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen heeft de halve finale bereikt op de Europese Spelen 2023 in Polen. In de kwartfinale was het Oranje duo met 19-21, 21-16 en 21-17 te sterk voor Kati-Kreet Marran/Helina Ruutel uit Estland.

Mark Caljouw bereikte de kwartfinale in het mannenenkel door de Bulgaar Dimitar Yanakiev te verslaan. De Nederlander won met 21-17 en 21-10 en treft nu Christo Popov, de nummer vijf van de plaatsingslijst, in de kwartfinale. Jaymie Laurens verloor in de achtste finale van het vrouwenenkel van de Deense Mia Blichfeldt. De als tweede geplaatste Blichfeldt was met tweemaal 21-7 te sterk voor Laurens.

In de kwartfinale van het mannendubbel speelden Ruben Jille en Ties van der Lecq een goede partij, maar verloren met tweemaal 21-15 van Ben Lane/Sean Vendy uit Groot-Brittannië.

Robin Tabeling en Selena Piek versloegen eerder op de dag het Poolse koppel Pawel Smilowski/Magdalena Swierczynska met 21-13 en 21-18. Daarmee gaat het mixkoppel als groepswinnaar door naar de kwartfinale.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Flora Wang verovert brons op EJK U17

Flora Wang heeft een geweldige bronzen medaille gewonnen in het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White