29-06-2023

Jille/Seinen naar halve finale Europese Spelen 2023

Het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen heeft de halve finale bereikt op de Europese Spelen 2023 in Polen. In de kwartfinale was het Oranje duo met 19-21, 21-16 en 21-17 te sterk voor Kati-Kreet Marran/Helina Ruutel uit Estland.

Mark Caljouw bereikte de kwartfinale in het mannenenkel door de Bulgaar Dimitar Yanakiev te verslaan. De Nederlander won met 21-17 en 21-10 en treft nu Christo Popov, de nummer vijf van de plaatsingslijst, in de kwartfinale. Jaymie Laurens verloor in de achtste finale van het vrouwenenkel van de Deense Mia Blichfeldt. De als tweede geplaatste Blichfeldt was met tweemaal 21-7 te sterk voor Laurens.

In de kwartfinale van het mannendubbel speelden Ruben Jille en Ties van der Lecq een goede partij, maar verloren met tweemaal 21-15 van Ben Lane/Sean Vendy uit Groot-Brittannië.

Robin Tabeling en Selena Piek versloegen eerder op de dag het Poolse koppel Pawel Smilowski/Magdalena Swierczynska met 21-13 en 21-18. Daarmee gaat het mixkoppel als groepswinnaar door naar de kwartfinale.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White