17-07-2023

Instroom Timo Stoffelen S-1 selectie en doorstroom Kirsten de Wit Senioren selectie.

De 21-jarige Timo Stoffelen stroomt per 1 augustus 2023 in bij de S-1 selectie op Papendal.

“Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen krijg van de Papendal coaches om aankomend jaar deel uit te maken van de S-1 selectie. Ik ga alles op alles zetten om stappen te zetten in mijn ontwikkeling en ik denk dat Papendal hiervoor de aangewezen plek is” aldus Timo.

Wij wensen Timo veel succes!

Uitstroom Joran
De instroom van Timo betekent ook de uitstroom van een van de huidige spelers van de Senioren selectie. Joran Kweekel zal vanaf 1 augustus geen deel meer uitmaken van de Senioren Selectie.

Kirsten de Wit zal van de S- 1 selectie doorstromen naar de Senioren selectie. Zij heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt in haar ontwikkeling en een paar mooie resultaten behaald. Voor de coaches is zij de aangewezen persoon om door te stromen naar de Senioren selectie.


In de nationale Senioren selectie is er plek voor 10 topspelers en de S-1 selectie heeft plek voor 12 talentvolle spelers. Beide selecties hebben een fulltime programma op Papendal in samenwerking met NOC*NSF en Papendal.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White