17-07-2023

Instroom Timo Stoffelen S-1 selectie en doorstroom Kirsten de Wit Senioren selectie.

De 21-jarige Timo Stoffelen stroomt per 1 augustus 2023 in bij de S-1 selectie op Papendal.

“Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen krijg van de Papendal coaches om aankomend jaar deel uit te maken van de S-1 selectie. Ik ga alles op alles zetten om stappen te zetten in mijn ontwikkeling en ik denk dat Papendal hiervoor de aangewezen plek is” aldus Timo.

Wij wensen Timo veel succes!

Uitstroom Joran
De instroom van Timo betekent ook de uitstroom van een van de huidige spelers van de Senioren selectie. Joran Kweekel zal vanaf 1 augustus geen deel meer uitmaken van de Senioren Selectie.

Kirsten de Wit zal van de S- 1 selectie doorstromen naar de Senioren selectie. Zij heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt in haar ontwikkeling en een paar mooie resultaten behaald. Voor de coaches is zij de aangewezen persoon om door te stromen naar de Senioren selectie.


In de nationale Senioren selectie is er plek voor 10 topspelers en de S-1 selectie heeft plek voor 12 talentvolle spelers. Beide selecties hebben een fulltime programma op Papendal in samenwerking met NOC*NSF en Papendal.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Flora Wang verovert brons op EJK U17

Flora Wang heeft een geweldige bronzen medaille gewonnen in het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White