17-07-2023

Instroom Timo Stoffelen S-1 selectie en doorstroom Kirsten de Wit Senioren selectie.

De 21-jarige Timo Stoffelen stroomt per 1 augustus 2023 in bij de S-1 selectie op Papendal.

“Ik ben heel blij dat ik het vertrouwen krijg van de Papendal coaches om aankomend jaar deel uit te maken van de S-1 selectie. Ik ga alles op alles zetten om stappen te zetten in mijn ontwikkeling en ik denk dat Papendal hiervoor de aangewezen plek is” aldus Timo.

Wij wensen Timo veel succes!

Uitstroom Joran
De instroom van Timo betekent ook de uitstroom van een van de huidige spelers van de Senioren selectie. Joran Kweekel zal vanaf 1 augustus geen deel meer uitmaken van de Senioren Selectie.

Kirsten de Wit zal van de S- 1 selectie doorstromen naar de Senioren selectie. Zij heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt in haar ontwikkeling en een paar mooie resultaten behaald. Voor de coaches is zij de aangewezen persoon om door te stromen naar de Senioren selectie.


In de nationale Senioren selectie is er plek voor 10 topspelers en de S-1 selectie heeft plek voor 12 talentvolle spelers. Beide selecties hebben een fulltime programma op Papendal in samenwerking met NOC*NSF en Papendal.

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. In de laatste groepswedstrijd in Lódz was Engeland met 3-2 te sterk.

Nederlagen voor Oranje-teams op EK in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lódz moest Oranje twee nederlagen incasseren.

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK teams

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen gewonnen. In Lódz was de Oranje-formatie met 5-0 te sterk voor Oekraïne.

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Joep Strooper stroomt in bij S-1 selectie

Joep Strooper is per 15 januari ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. De 17-jarige speler is opgewekt: 'Ik ben blij om officieel lid te zijn van de S-1 selectie en hoop door middel van plezier en hard werken op Papendal mooie prestaties te leveren.'

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White