10-08-2023

Hoegen, Wang en Wille naar derde ronde enkelspelen op EJK U17

Op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen hebben Dion Hoegen (mannen) en Flora Wang en Florine Wille (vrouwen) de derde ronde van het enkelspel bereikt.

Mannenenkel
Dion bereikte de derde ronde van het mannenenkel door in twee games te winnen van Lukas Thor uit Tsjechië. Olaf Hermus verloor in de eerste ronde Llwyd Crump uit Wales.

Vrouwenenkel
In het vrouwenenkel won Flora met 21-12 en 21-13 van Cypriotische Eleni Charalambous en Florine was in twee games te sterk voor Lieke van Parys (België).

Mannendubbel
In het mannendubbel verloren Dion Hoegen en Luuk Vingerhoed in twee games van de Philip Kryger Boe en Salomon Adam Thomasen uit Denemarken. Olaf Hermus/Gino Monopoli moesten in twee games hun meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Oekraïners Yegor Romaniuk/Ivan Tsaregorotsev.

Vrouwendubbel
Meare van Dalm/Sterre Bang wonnen hun eerste wedstrijd in het vrouwendubbel met 21-15 en 21-14 van het Bulgaarse koppel Elena Popivanova/Viktoriya Popova. Flora Wang en Florine Wille versloegen Nikola Mukiele/Anete Priedniece uit Letland in twee games.

Gemengddubel
In het gemengddubbel werden de Nederlandse koppels in de eerste ronde uitgeschakeld. Het duo Luuk Vingerhoed/Meare van Dalm verloor in drie spannende games van Priit PÕDER en Romili Vakk uit Estland, terwijl het Turkse koppel Gokay Gol/Nisa Nur Cimen in twee games te sterk was voor Sterre Bang/Gino Monopoli.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Flora Wang verovert brons op EJK U17

Flora Wang heeft een geweldige bronzen medaille gewonnen in het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White