10-08-2023

Hoegen, Wang en Wille naar derde ronde enkelspelen op EJK U17

Op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen hebben Dion Hoegen (mannen) en Flora Wang en Florine Wille (vrouwen) de derde ronde van het enkelspel bereikt.

Mannenenkel
Dion bereikte de derde ronde van het mannenenkel door in twee games te winnen van Lukas Thor uit Tsjechië. Olaf Hermus verloor in de eerste ronde Llwyd Crump uit Wales.

Vrouwenenkel
In het vrouwenenkel won Flora met 21-12 en 21-13 van Cypriotische Eleni Charalambous en Florine was in twee games te sterk voor Lieke van Parys (België).

Mannendubbel
In het mannendubbel verloren Dion Hoegen en Luuk Vingerhoed in twee games van de Philip Kryger Boe en Salomon Adam Thomasen uit Denemarken. Olaf Hermus/Gino Monopoli moesten in twee games hun meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Oekraïners Yegor Romaniuk/Ivan Tsaregorotsev.

Vrouwendubbel
Meare van Dalm/Sterre Bang wonnen hun eerste wedstrijd in het vrouwendubbel met 21-15 en 21-14 van het Bulgaarse koppel Elena Popivanova/Viktoriya Popova. Flora Wang en Florine Wille versloegen Nikola Mukiele/Anete Priedniece uit Letland in twee games.

Gemengddubel
In het gemengddubbel werden de Nederlandse koppels in de eerste ronde uitgeschakeld. Het duo Luuk Vingerhoed/Meare van Dalm verloor in drie spannende games van Priit PÕDER en Romili Vakk uit Estland, terwijl het Turkse koppel Gokay Gol/Nisa Nur Cimen in twee games te sterk was voor Sterre Bang/Gino Monopoli.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White