10-08-2023

Hoegen, Wang en Wille naar derde ronde enkelspelen op EJK U17

Op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen hebben Dion Hoegen (mannen) en Flora Wang en Florine Wille (vrouwen) de derde ronde van het enkelspel bereikt.

Mannenenkel
Dion bereikte de derde ronde van het mannenenkel door in twee games te winnen van Lukas Thor uit Tsjechië. Olaf Hermus verloor in de eerste ronde Llwyd Crump uit Wales.

Vrouwenenkel
In het vrouwenenkel won Flora met 21-12 en 21-13 van Cypriotische Eleni Charalambous en Florine was in twee games te sterk voor Lieke van Parys (België).

Mannendubbel
In het mannendubbel verloren Dion Hoegen en Luuk Vingerhoed in twee games van de Philip Kryger Boe en Salomon Adam Thomasen uit Denemarken. Olaf Hermus/Gino Monopoli moesten in twee games hun meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Oekraïners Yegor Romaniuk/Ivan Tsaregorotsev.

Vrouwendubbel
Meare van Dalm/Sterre Bang wonnen hun eerste wedstrijd in het vrouwendubbel met 21-15 en 21-14 van het Bulgaarse koppel Elena Popivanova/Viktoriya Popova. Flora Wang en Florine Wille versloegen Nikola Mukiele/Anete Priedniece uit Letland in twee games.

Gemengddubel
In het gemengddubbel werden de Nederlandse koppels in de eerste ronde uitgeschakeld. Het duo Luuk Vingerhoed/Meare van Dalm verloor in drie spannende games van Priit PÕDER en Romili Vakk uit Estland, terwijl het Turkse koppel Gokay Gol/Nisa Nur Cimen in twee games te sterk was voor Sterre Bang/Gino Monopoli.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. In de laatste groepswedstrijd in Lódz was Engeland met 3-2 te sterk.

Nederlagen voor Oranje-teams op EK in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lódz moest Oranje twee nederlagen incasseren.

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK teams

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen gewonnen. In Lódz was de Oranje-formatie met 5-0 te sterk voor Oekraïne.

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Joep Strooper stroomt in bij S-1 selectie

Joep Strooper is per 15 januari ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. De 17-jarige speler is opgewekt: 'Ik ben blij om officieel lid te zijn van de S-1 selectie en hoop door middel van plezier en hard werken op Papendal mooie prestaties te leveren.'

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White