20-03-2021

Halve finales eindstation Nederlanders op Yonex All England

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen zijn er helaas niet in geslaagd om de finale te halen op de Yonex All England. Ondanks goed spel van de Nederlandse badmintonners was de halve finale het eindstation.

Mark Caljouw kende een lastige start in zijn wedstrijd tegen Lee Zii Jia (WR-10) uit Maleisië. De Nederlander had moeite om in zijn ritme te komen en moest de eerste game met 21-13 aan de Maleisiër laten. Caljouw (WR-36) begon erg sterk aan de tweede game en pakte meermaals een voorsprong. Aan het einde van de game was het echter toch Lee die met 21-17 aan het langste eind trok.

In de halve finale van het vrouwendubbel speelden Selena Piek en Cheryl Seinen (WR-24) tegen Yuki Fukushima/Sayaka Hirota (WR-1). De Nederlandse vrouwen begonnen goed en pakten in de eerste game een voorsprong van vijf punten. Het Japanse koppel kroop echter steeds dichterbij om vervolgens de eerste game met 21-17 te winnen. In de tweede game lukte het Piek/Seinen niet meer om door de verdediging van Fukuhima en Hirota te komen en verloren het Nederlandse koppel met 21-7.

Kijk hier voor alle uitslagen

Oranje-duo Piek/Tabeling verliest eerste duel in Parijs

Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen 2024 in Parijs verloren. In de eerste wedstrijd van groep B waren de voormalig wereldkampioenen Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai uit Thailand helaas met 21-14 en 21-16 te sterk.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White