02-07-2023

Goud voor Selena Piek & Robin Tabeling op Europese Spelen 2023

Robin Tabeling en Selena Piek hebben een fantastische prestatie neergezet door een gouden medaille te winnen op de Europese Spelen 2023 in Polen. In de finale van het gemengddubbel won het Oranje-duo (WR-11) in drie games met 21-10,  13-21 en 21-13 van het Franse koppel Thom Gicquel/Delphine Delrue (WR-8)

Het is voor de Nederlandse badmintonners de tweede medaille na de zilveren medaille van het vrouwendubbel Debora Jille & Cheryl Seinen.

Een geweldig toernooi voor de Oranje ploeg, van harte gefeliciteerd allemaal!

Kijk hier voor alle uitslagen: European Games 2023 (european-games.org)

(Foto: BSR Agency)

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White