02-07-2023

Goud voor Selena Piek & Robin Tabeling op Europese Spelen 2023

Robin Tabeling en Selena Piek hebben een fantastische prestatie neergezet door een gouden medaille te winnen op de Europese Spelen 2023 in Polen. In de finale van het gemengddubbel won het Oranje-duo (WR-11) in drie games met 21-10,  13-21 en 21-13 van het Franse koppel Thom Gicquel/Delphine Delrue (WR-8)

Het is voor de Nederlandse badmintonners de tweede medaille na de zilveren medaille van het vrouwendubbel Debora Jille & Cheryl Seinen.

Een geweldig toernooi voor de Oranje ploeg, van harte gefeliciteerd allemaal!

Kijk hier voor alle uitslagen: European Games 2023 (european-games.org)

(Foto: BSR Agency)

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. In de laatste groepswedstrijd in Lódz was Engeland met 3-2 te sterk.

Nederlagen voor Oranje-teams op EK in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lódz moest Oranje twee nederlagen incasseren.

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK teams

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen gewonnen. In Lódz was de Oranje-formatie met 5-0 te sterk voor Oekraïne.

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Joep Strooper stroomt in bij S-1 selectie

Joep Strooper is per 15 januari ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. De 17-jarige speler is opgewekt: 'Ik ben blij om officieel lid te zijn van de S-1 selectie en hoop door middel van plezier en hard werken op Papendal mooie prestaties te leveren.'

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White