10-08-2023

Flora Wang naar kwartfinale EJK U17

Flora Wang heeft de kwartfinales bereikt van het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen. Flora won donderdag eerst in twee games van Taja Leonovic uit Litouwen en versloeg in de achtste finale vervolgens de Poolse Alicja Syrek met 21-12 en 21-10.

Dion Hoegen won in de derde ronde van het mannenenkel op knappe wijze met 21-11 en 27-25 van Marti Joost (12e geplaatst) uit Estland. Daarna moest Dion helaas met 21-14 en 23-21 zijn meerdere erkennen in Nathan Nguyen (6) uit Frankrijk.

Florine Wille verloor eerder op de dag in de derde ronde van het vrouwenenkel met 14-21, 21-18 en 21-19 van de Hongaarse Hedi Dorozsmai (16).

Vrouwendubbels
In het vrouwendubbel waren Meare van Dalm en Sterre Bang dichtbij een plek bij de laatste zestien, maar helaas bleken de Poolse vrouwen Hanna Niczyporuk/Olga Szwarnowiecka met 21-19 in de derde game te sterk. Flora en Florine speelden een sterke partij tegen de als tweede geplaatste Oleksandra Botsman/Daria Koshechkina uit Oekraïne, maar verloren in drie games.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. In de laatste groepswedstrijd in Lódz was Engeland met 3-2 te sterk.

Nederlagen voor Oranje-teams op EK in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lódz moest Oranje twee nederlagen incasseren.

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK teams

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen gewonnen. In Lódz was de Oranje-formatie met 5-0 te sterk voor Oekraïne.

Nederlandse teams in actie bij EK in Polen

Aanstaande woensdag 14 februari starten de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in Polen. De EK wordt van 14 februari tot en met 18 februari gespeeld in Lodz en zowel de Nederlandse vrouwen als mannen zijn present.

Joep Strooper stroomt in bij S-1 selectie

Joep Strooper is per 15 januari ingestroomd bij de S-1 selectie op Papendal. De 17-jarige speler is opgewekt: 'Ik ben blij om officieel lid te zijn van de S-1 selectie en hoop door middel van plezier en hard werken op Papendal mooie prestaties te leveren.'

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White