10-08-2023

Flora Wang naar kwartfinale EJK U17

Flora Wang heeft de kwartfinales bereikt van het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen. Flora won donderdag eerst in twee games van Taja Leonovic uit Litouwen en versloeg in de achtste finale vervolgens de Poolse Alicja Syrek met 21-12 en 21-10.

Dion Hoegen won in de derde ronde van het mannenenkel op knappe wijze met 21-11 en 27-25 van Marti Joost (12e geplaatst) uit Estland. Daarna moest Dion helaas met 21-14 en 23-21 zijn meerdere erkennen in Nathan Nguyen (6) uit Frankrijk.

Florine Wille verloor eerder op de dag in de derde ronde van het vrouwenenkel met 14-21, 21-18 en 21-19 van de Hongaarse Hedi Dorozsmai (16).

Vrouwendubbels
In het vrouwendubbel waren Meare van Dalm en Sterre Bang dichtbij een plek bij de laatste zestien, maar helaas bleken de Poolse vrouwen Hanna Niczyporuk/Olga Szwarnowiecka met 21-19 in de derde game te sterk. Flora en Florine speelden een sterke partij tegen de als tweede geplaatste Oleksandra Botsman/Daria Koshechkina uit Oekraïne, maar verloren in drie games.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Flora Wang verovert brons op EJK U17

Flora Wang heeft een geweldige bronzen medaille gewonnen in het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White