10-08-2023

Flora Wang naar kwartfinale EJK U17

Flora Wang heeft de kwartfinales bereikt van het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen. Flora won donderdag eerst in twee games van Taja Leonovic uit Litouwen en versloeg in de achtste finale vervolgens de Poolse Alicja Syrek met 21-12 en 21-10.

Dion Hoegen won in de derde ronde van het mannenenkel op knappe wijze met 21-11 en 27-25 van Marti Joost (12e geplaatst) uit Estland. Daarna moest Dion helaas met 21-14 en 23-21 zijn meerdere erkennen in Nathan Nguyen (6) uit Frankrijk.

Florine Wille verloor eerder op de dag in de derde ronde van het vrouwenenkel met 14-21, 21-18 en 21-19 van de Hongaarse Hedi Dorozsmai (16).

Vrouwendubbels
In het vrouwendubbel waren Meare van Dalm en Sterre Bang dichtbij een plek bij de laatste zestien, maar helaas bleken de Poolse vrouwen Hanna Niczyporuk/Olga Szwarnowiecka met 21-19 in de derde game te sterk. Flora en Florine speelden een sterke partij tegen de als tweede geplaatste Oleksandra Botsman/Daria Koshechkina uit Oekraïne, maar verloren in drie games.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White