08-09-2021

EJK: Beide mannendubbels naar 2e ronde

Op de tweede dag van de Europese Jeugd Kampioenschappen in Slovenië kwamen alle spelers van Oranje U17 in actie. Met wisselend succes.

Mannenenkel
De als 12e geplaatste Noah Haase bereikte de 3e ronde door in twee games af te rekenen met Schmidt uit Estland. Rune van Dalm verloor in de tweede ronde na een sterke partij tegen Stolovoi (4) uit Oekraïne met 21-15, 15-21 en 21-16.

Vrouwenenkel
Flora Wang en Stefanie Nijsse verloren in het vrouwenenkel beide in de tweede ronde in twee games van respectievelijk de Zwitserse Zarrouk en de Slowaakse Vybochova.

Mannendubbel
In het mannendubbel drongen beide koppels door naar de tweede ronde. Noah Haase en Mats Duwel wonnen in twee games van het Sloveense dubbel Korosa/Podgorsek, terwijl Caspers Spaans en Mats Duwel in twee games de betere waren van een Cypriotisch duo.

Vrouwendubbel
In het vrouwendubbel bereikte het duo Meerte Loos/Stefanie Nijsse de tweede ronde door met 21-16 en 21-15 te winnen van een Bulgaars koppel. Flora Wang en Farah Iffah Tuarita verloren helaas in de eerste ronde van het duo Crespel/Desmots-Chacun uit Frankrijk.

Gemengddubbel
In het gemengddubbel komen Meerte en Mats donderdag weer in actie in de derde ronde.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White