25-08-2022

EJK 2022: Haase/De Wit strandt in kwartfinale

Noah Haase en Kirsten de Wit zijn tot de kwartfinales in het gemengddubbel gekomen op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Belgrado (Servië).

Het Oranje-duo was in de achtste finale met tweemaal 21-13 te sterk voor Rodrigo Sanjurjo/Nikol Carulla uit Spanje. In de kwartfinale namen Haase en De Wit het op tegen het als eerste geplaatste Duitse koppel Jarne Schlevoigt/Julia Meyer. De Nederlanders wonnen de eerste game knap met 21-16, maar in de tweede game waren de Duitsers nipt met 21-19 te sterk. In de beslissende derde game verloren Haase en De Wit helaas met 21-10.

In het mannenenkel bleek de achtste finale het eindstation voor Haase. De als twaalfde geplaatste Nederlander verloor in drie games van de als vijfde geplaatste Sanjeevi Padmanabhan Vasudevan. Het werd 12-21, 23-21 en 21-5 voor de Duitser.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Mixkoppel Jille/Van der Lecq uitgeschakeld in Indonesië

Debora Jille en Ties van der Lecq (WR-74) zijn helaas uitgeschakeld in de tweede ronde van de Indonesia Masters.

Jille/Van der Lecq naar 2e ronde Indonesia Masters

Op de Indonesia Masters hebben Debora Jille/Ties van der Lecq (WR-74) de tweede ronde bereikt in get gemengddubbel. Het Oranje-duo boekte een fraaie zege in drie games op het Amerikaanse koppel Vinson Chiu/Jennie Gai (WR-35).

Mix Jille/Van der Lecq naar hoofdtoernooi Indonesia Masters

Debora Jille en Ties van der Lecq zijn doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van Indonesia Masters. Het Oranje-duo (WR-74) won na een ware thriller in drie games met 21-19, 22-24 en 21-18 van het Chinese koppel Xing Cheng/Fang Hui Chen (WR-95).

Piek/Tabeling uitgeschakeld in India

Op de Yonex Sunrise India Open zijn Selena Piek en Robin Tabeling er net niet in geslaagd op de kwartfinale te bereiken. Het Oranje-duo (WR-11) verloor in de tweede ronde met 21-16 en 21-18 van het koppel Seo/Chae (WR-13) uit Zuid-Korea.

Piek/Tabeling door naar tweede ronde in India

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de tweede ronde van het gemengddubbel bereikt op de Yonex Sunrise India Open in New Delhi.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White