27-06-2023

Drie Oranje-dubbels naar kwartfinale Europese Spelen

Op de Europese Spelen 2023 in het Poolse Tarnów heeft de Nederlandse ploeg drie kwartfinales bereikt. Tevens wist Mark Caljouw zich te plaatsen voor de achtste finale in het mannenenkel. Caljouw won met 21-19 en 21-13 van Milan Dratva (Slowakije).

In het gemengddubbel plaatsten Selena Piek en Robin Tabeling zich voor de kwartfinale door het Bulgaarse koppel Iliyan Stoynov/Hristomira Popovska met 21-8 en 21-10 te verslaan. Het vrouwendubbel Debora Jille/Cheryl Seinen verschafte zich een ticket voor de laatste acht door met 21-10 en 21-12 te winnen van Keisha Fatimah Az Zahra/Era Maftuha (Azerbeidzjan), terwijl Ruben Jille en Ties van der Lecq in het mannendubbel met 21-17 en 21-10 de betere waren van Torjus Flaatten/Vegard Rikheim (Noorwegen).

Jaymie Laurens verloor dinsdag met 21-13 en 21-9 van Kirsty Gilmour (Groot-Brittannië), maar heeft nog zicht op een plek in de kwartfinale.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een speciale bijeenkomst voor trainers en een bijeenkomst voor ouders.

Ilse van de Burgwal stopt als bondscoach Para badminton/RTC-coach

Ilse van de Burgwal is deze zomer gestopt als bondscoach Para badminton en RTC-coach. Ze heeft besloten om zich volledig te richten op haar eigen onderneming om anderen te coachen om mentaal sterker/weerbaarder te worden.

Zo volg je de WK 2023 in Kopenhagen

Aanstaande maandag 21 augustus beginnen de wereldkampioenschappen badminton in de Royal Arena in het Deense Kopenhagen. Namens Nederland komen Selena Piek, Debora Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling, Mark Caljouw, Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit in actie. Henri Vervoort en Ruud Bosch zijn mee als coach.

Nieuwe coaches RTC 2023-2024

Deze week vormt het startkamp de aftrap voor het nieuwe RTC seizoen. Na de zomervakantie gaan we er met z’n allen weer vol tegen aan. Eind vorig seizoen hebben we afscheid genomen van een aantal RTC-coaches en inmiddels zijn de vervangers bekend. Een rondje langs de velden.

Flora Wang verovert brons op EJK U17

Flora Wang heeft een geweldige bronzen medaille gewonnen in het vrouwenenkel op de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder 17 jaar in Litouwen.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White