20-12-2022

Casper Spaans stroomt in bij S-1 selectie op Papendal

De 16-jarige Casper Spaans stroomt per 1 januari 2023 in bij de S-1 selectie op Papendal. De speler van Smashing maakte al deel uit van de nationale jeugdselectie U17 en is blij met de selectie.

‘Ik vind het een prachtige kans om me hier op Papendal verder te mogen ontwikkelen als badmintonner. Ik hoop nog heel veel te leren vooral op tactisch en technisch gebied en weet zeker dat de trainers mij hier veel in gaan helpen!’

Wij wensen Casper veel succes!

Uitstroom Robin
De instroom van Casper betekent ook de uitstroom van een van de huidige spelers. Een tijd geleden heeft Robin Mesman zelf aangegeven te willen stoppen. ‘Ik merkte al enige tijd dat ik geen groot plezier meer had in de sport. Na de komst van Henri had ik een opleving omdat ik het weer leuk vond, maar uiteindelijk was dit maar voor korte duur. Daarnaast wil ik graag gaan studeren en daarom heb ik besloten om te stoppen.’

Wij bedanken Robin voor de afgelopen jaren en wensen hem veel succes bij alles wat er op zijn pad komt!

In de nationale S-1 selectie trainen en spelen de twaalf toptalenten tot 22 jaar. Trainingen zijn twee keer per dag wat door spelers gecombineerd wordt met een studie in de directe omgeving van Papendal. Alle S-1 selectie spelers wonen op Papendal of in de directe omgeving om het fulltime programma te kunnen volgen.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale eisen vanuit de Badminton World Federation (BWF), maar niet aan de nationale eisen vanuit NOC*NSF.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White