14-05-2021

Brons voor Hollander en dubbel Donker/Modderman op Spanish International

Bij het tweede internationale para-badmintontoernooi sinds de uitbraak van het coronavirus hebben de Nederlandse para-badmintonners goed gepresteerd. Op de Spanish Para Badminton International 2021 in Cartagena werden twee halve finale plaatsen gehaald.

Megan Hollander speelde een sterk toernooi maar verloor in de halve finale van de categorie SU-5 van de als eerste geplaatste Deense Cathrine Rosengren met 21-14 en 21-10. Het duo Joshua Donker/Mark Modderman bereikte de halve finale in het mannendubbel in de klasse SU 5.  Het Franse koppel Abdoullah Ait Bella/Lucas Mazur was daarin met 21-11 en 21-16 te sterk voor de Nederlandse mannen.

Voor Sophie van den Broek en Jareth van der Weijden was het toernooi in Cartagena pas hun tweede internationale toernooi inde SL 4- klasse en vooral een leerschool. Sophie en Jareth speelde goede partijen in de enkelspelen en gemengddubbel maar werden in de poulefase uitgeschakeld. 

Kijk hier voor alle uitslagen. 

Oranje-duo Piek/Tabeling verliest eerste duel in Parijs

Selena Piek en Robin Tabeling hebben hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen 2024 in Parijs verloren. In de eerste wedstrijd van groep B waren de voormalig wereldkampioenen Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai uit Thailand helaas met 21-14 en 21-16 te sterk.

Piek/Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Tweede badminton HUB in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst.

Tweede plek voor Haase/Van Wijlick op Bonn International

Noah Haase en Dyon van Wijlick hebben de tweede prijs veroverd op de Bonn International. In de Duitse stad verloor het als vijfde geplaatste Nederlandse duo in de finale met 21-16, 18-21 en 21-9 van Cheng Kai/Wei-Cheng Su (WR-426, Chinees Taipei).

Cheryl Seinen nieuwe trainer RTC Almere

Cheryl Seinen komt vanaf volgend seizoen de trainersstaf van RTC Almere versterken. De 28-jarige speelster uit de nationale selectie en meervoudig Nederlandse kampioene is gestopt met haar actieve topsportcarrière en heeft ambitie in het trainersvak.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White