18-08-2022

Badmintonschool Learn to fly Raalte (Overijssel) van start

Learn to fly start een nieuwe locatie in Raalte, Overijssel. De badmintonschool van Tak Ling Lam en Eefje Janssen maakt een doorstart met de badmintonschool van de eerder dit jaar overleden trainer John Fikenscher.

In verband met de afstand met de locatie in Zuid-Holland zijn er twee trainers gevonden die passen binnen Learn to fly en de visie van Learn to fly uitdragen om training te geven. Spelers die zich aanmelden voor deze badmintonschool, kunnen uiteraard ook deelnemen aan de events van Learn to fly.

Er zijn twee groepen, een breedtesportgroep en een badmintonschool.

Breedtesportgroep
Ben je een gepassioneerde badmintonner die al bij een club traint, maar nog best wel een keer extra in de week wil trainen? wil je werken aan je techniek, tactiek of wil je lekker fit worden? Dat kan door je aan te melden voor de breedtesportgroep.

Badmintonschool
De badmintonschool staat onder licentie van Badminton Nederland en hebben zodoende een intensieve samenwerking. Ben jij jeugdspeler bij een club en droom je er van  door te stromen naar het RTC of misschien zelfs wel naar het Nederlands jeugdteam? Dan is de badmintonschool een logische volgende stap.

De nieuwe trainers stellen zich voor!

Ioanna Zieleman-Karkantzia
Mijn naam is Ioanna Zieleman-Karkantzia, 34 jaar en ik kom oorspronkelijk uit Griekenland. Ik loop met een racket in mijn handen en ren achter een shuttle al sinds ik 9 jaar ben. Ik heb in mijn jonge jaren in Griekenland het nationale kampioenschap U11, U13, U15, U17, U19 en men-women op mijn naam geschreven en ik heb vanaf mijn 13e t/m 24e deel uitgemaakt van het nationale team van Griekenland. Met de nationale team heb ik veel gereisd voor de Balkan Games, Mediterranean Games en andere internationale toernooien in de buurt.

Nadat ik al twee keer deel had genomen aan de Europese kampioenschap en een keer aan het Wereld kampioenschap, was ik op zoek naar meer uitdaging en hogere doelen. In die jaren heb ik mijn Nederlandse coach, John Fikenscher, ontmoet in een trainingskamp in Griekenland en na een aantal gesprekken sprak ik mijn hoogste ambitie en ultieme sportdroom uit, namelijk de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Vanwege die ambitie heb ik in 2012 de keuze gemaakt om in Nederland te verhuizen, op hogere niveau te trainen en competitie te spelen en zo mijn droom te jagen.

Ik heb vanaf mei 2012 t/m april 2016 een topsport traject gevolgd waarbij ik wekelijks 16- 22 uur per week aan het trainen was, exclusief deelname aan competitiewedstrijden en toernooien binnen Nederland maar ook internationaal. Ondanks het feit dat ik mijn droom niet heb kunnen realiseren, ben ik enorm dankbaar dat ik de kans heb gehad om het te proberen en wel deel heb genomen aan de 1e Europese Olympische Spelen van Baku in 2015. Momenteel blijf ik competitiewedstrijden spelen voor de Duitse club Bottroper BG.

Na het plotseling overleden van mijn coach John in januari 2022 en ten ere aan hem en alles wat hij mij aan badminton kennis en passie heeft doorgeven, wil ik graag zijn werk doorzetten door een doorstart van zijn badmintonschool. Dezelfde missie en motivatie heb ik aan Elles ook gevonden en daarom hebben we besloten samen de badmintonschool te runnen. Het is mijn passie om mensen te inspireren en letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen om zo bij te dragen aan hun ontwikkeling.

Als fysiotherapeut van beroep, heb ik hiervoor veel kennis van het menselijk lichaam. Mijn stijl van trainen is creatief, betrokken, met oog voor details en vooral ervaringsgericht en praktisch.

Elles Horsselenberg
Ik ben Elles Horsselenberg en woon in Hengelo. Mijn hobby’s zijn fietsen, hardlopen en wandelen met mijn hondje Kruimel. Vanaf mijn negende tot ongeveer mijn zevenentwintigste jaar heb ik badminton gespeeld. Waarvan aantal jaren in competitieverband.

In het jaar 2014 ben ik begonnen met het geven van badmintontrainingen bij verschillende verenigingen, zowel aan jeugdspelers als aan recreanten. En ben ik een aantal jaren assistent trainer geweest bij Badmintonschool Oost Nederland. In 2018 heb ik mijn trainersdiploma gehaald en heb daarna verschillende bijscholingen gevolgd.

Mijn doel als badmintontrainer is om (jeugd)spelers te motiveren en in samenwerking met verenigingen spelers naar een hoger niveau te brengen.

Wil je meer weten en/of je aanmelden. Ga dan naar de website van Learn to fly.

Loting Europese Spelen 2023 verricht

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni gehouden in het Poolse Krakau.

Kwartfinale eindstation Piek/Tabeling in Thailand

Selena Piek en Robin Tabeling zijn vrijdag uitgeschakeld in de kwartfinale op de Thailand Open. Het Oranje-duo verloor met 21-16 en 21-12 van het als eerste geplaatste koppel Dechapol PUAVARANUKROH/Sapsiree TAERATTANACHAI uit Thailand.

Piek/Tabeling naar kwartfinale Thailand Open

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de kwartfinale bereikt op de Thailand Open. In de tweede ronde was het Nederlandse duo met 21-16 en 21-15 te sterk voor het Deense koppel Thyrri/Magelund.

Flora Wang wint de Austrian Open U17

Flora Wang heeft het vrouwenenkel gewonnen op de Austrian Open U17. Daarnaast behaalde Flora samen met Florine Wille een mooie 3e plaats in het vrouwendubbel.

Tirtosentono/De Wit winnen vrouwendubbel op Luxemburg Open

Alyssa Tirtosentono en Kirsten de Wit hebben de titel in het vrouwendubbel gepakt op de Luxembug Open. In de finale versloegen de Nederlandse vrouwen het Deense koppel Amalie Kudsk/Signe Schulz met 21-14, 8-21 en 21-19.

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White