Ben je als trainer of begeleider binnen de vereniging of op school actief met jeugd en wil je de eerste beginselen van het trainersvak aanleren dan is de cursus Shuttle Time hiervoor uitermate geschikt. Met deze cursus leer je de basis van het training geven, leer je basistechnieken van de basis onderhandse- en bovenhandse slagen en krijg je aan de hand van voorgeschreven lessen oefeningen, tips en trucs om altijd plezier in jouw oefeningen te garanderen.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

Opzet

De cursus bestaat uit acht contacturen. Deze uren kunnen over één of twee dagen verdeeld worden, dit kan per cursus verschillen. Voordat je aan de cursus begint zorg je als cursist ervoor dat je:

A. App ShuttleTime Voordat de cursus begint installeer je de app ShuttleTime. Hierin staan alle lessen, oefeningen, filmpjes en aandachtspunten die in de cursus aan bod komen. Tijdens de cursus zal hier regelmatig gebruik van worden gemaakt.

B. Praktijk Na het doornemen van de app begint het praktijkgedeelte van de cursus ShuttleTime. Hierin worden de onderwerpen algemene kennis van badminton, badmintonvaardigheden, trainersdidactiek, structuur en inhoud van de lessenreeks ShuttleTime behandeld. De nadruk in deze cursus ligt vooral op dit praktijkgedeelte en duurt acht uur.

C. Afsluiting De cursus wordt afgesloten met een evaluatie waarin deelnemers een planning maken voor de eerste 10 lessen in hun praktische situatie zodat de drempel om er mee aan de slag te gaan ook laag is. Tijdens en na lessen in de cursus geeft de praktijkcoach je tips, zodat jij nog beter en met nog meer plezier training kan geven aan jouw groep badmintonners. Na afloop van de cursus ShuttleTime ontvang je een certificaat van deelname.

Betrokkenen bij de opleiding

Leren doe je niet alleen, want je wordt begeleidt door ervaren trainers. Er zijn maximaal twee personen betrokken bij de ontwikkeling van de groep cursisten. De docenten zijn de expert tijdens de praktijk.

Clubs kunnen via de lokale contactpersoon van het Sportakkoord een aanvraag indienen om een cursus ShuttleTime te organiseren. Stuur een mail naar rdkeijzer@badminton.nl of kberends@badminton.nl voor meer info over hoe deze aanvraag werkt. Voordeel van zelf organiseren en aanvragen is dat de cursus in de buurt is en dat je zelf invloed hebt op datum en tijd. Om een ShuttleTime cursus door te laten gaan zijn er minimaal 12 deelnemers nodig.

Informatie

Een cursist is ongeveer 8 uur actief met de cursus. Het is mogelijk om zonder specifieke vooropleiding deel te nemen aan deze cursus. De lessenreeks van ShuttleTime bestaat uit 22 uitgeschreven lessen, opgebouwd van voorveld naar midveld en vervolgens achterveld.

Data en locatie

Zodra de eerste aanvragen bevestigt zijn zullen de data hier komen te staan. Heb je interesse in het volgen van een cursus ShuttleTime en wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe data, locatie en tijden? Stuur dan een mail naar opleidingen@badminton.nl

 Klik hier om je in te schrijven voor een ShuttleTime cursus 

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White