Wanneer je actief bent als trainer voor competitieteams (derde divisie of lager) dan past de opleiding BWF level 1 bij jou. Hiermee word je opgeleid tot een trainer voor jeugd en senioren op badmintonverenigingen. Tijdens deze cursus leer je nog meer over alle basis technieken en tactieken die we binnen de BWF en Badminton Nederland hanteren.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus:

Opzet

De cursus bestaat uit 40 contacturen. De cursus behelst vier/vijf dagen opleiding die op verschillende wijzen kunnen worden aangeboden.

A. Voordat de cursus begint kun je filmpjes van alle verschillende slagen en voetenwerk terug zien op het youtube kanaal van de BWF. Alle filmpjes zijn te vinden op Badmintonworld.tv. Je registreert je voor BWF level 1 op de site bwfbadminton.com en bevestig per e-mail.

B. Praktijk Na het doornemen van de filmpjes en het boek start het praktijkgedeelte van de opleiding BWF level 1. Hierin worden alle onderwerpen rondom het prepareren van coachen, het geven en evalueren van trainingen en coaching, de technische aspecten van Badminton, fysieke voorbereiding, fundamentele sportwetenschap en de praktische toepassing in competitie.

C. Afsluiting De opleiding wordt afgesloten met een gesprek waarin deelnemers aan de hand van een evaluatie van de voortgang gedurende de week worden beoordeeld op hun kwaliteiten.

Betrokkenen bij de opleiding

Tijdens de opleiding wordt je begeleidt door docenten met een minimale kwalificatie van BWF tutor level 1. De organisatie van de opleiding ligt bij Badminton Nederland, eventueel in samenwerking met een vereniging of (badminton)school. Als er sprake is van een samenwerking met een vereniging of school zal de organiserende vereniging of school zorg dragen voor de hal en stelt deze ter beschikking en mag daarvoor twee inschrijvingen gratis doen. Om de opleiding door te laten gaan zijn er minimaal 8 deelnemers nodig.

Voor deelname dien je minimaal 16 jaar oud te zijn.

Data en locatie

Heb je interesse in het volgen van een opleiding tot BWF1 en wil je op de hoogte worden gehouden van de nieuwe data, locatie en tijden of heb je een algemene vraag over opleidingen? Stuur dan een mail naar opleidingen@badminton.nl. 

 Klik hier om je in te schrijven voor een BWF Level 1 opleiding 

Topbadminton wordt mede mogelijk gemaakt door:


tekst-onderlogos1 NOC onderlogos BWF onderlogos Nederlandse loterij BE onderlogos fz forza 106 77 Core Emblem White