Nationale S-1 selectie.

In de Nationale S-1 selectie trainen en spelen de toptalenten van Badminton Nederland onder leiding van Bondscoach Ruud Bosch. Trainingen zijn twee keer per dag wat door spelers gecombineerd wordt met een studie in de directe omgeving van Papendal. Al de S-1 selectie spelers wonen op Papendal of in de directe omgeving om het fulltime programma te kunnen volgen. 

Als niet S-1 speler kun je wel lid zijn van de Nationale jeugdselectie (U19). Deze spelers trainen mee op de woensdagavond als de gehele selectie samen traint met de senioren en de andere jeugdselecties: U17 en U15. Diegenen die niet fulltime op Papendal trainen, trainen bij een officieel regionaal trainingscentrum van Badminton Nederland en/of bij de vereniging of elders. 

Naast belangrijke junior evenementen, zoals de WK en EK junioren, de Yonex Dutch Junior International, de German Junior International en de 6 Nations U19, nemen deze spelers ook al deel aan toernooien in het seniorencircuit van Badminton Europe.

Samenstelling Nationale S-1 Selectie 2017-2018

Hieronder vind je een overzicht van de spelers die deelnemen aan de Nationale S-1 Selectie van Badminton Nederland en spelers die lid zijn van de Nationale jeugdselectie U19. Door te klikken op de naam van de speler kun je het spelersprofiel van deze speler inzien.


Duijs, Gijs

van der Lecq, Ties (Geen lid van de S-1 Selectie) 

Linders, Madouc

Lugters, Milou

Tirtosentono, Alyssa

Dennis Kopppen (Geen lid van de S-1 Selectie) 

Brian Wassink 

Wessel van der Aar 

Charissa Kuiper 

Max Wieland (Geen lid van de S-1 selectie) 

Meike Versteeg (Geen lid van de S-1 selectie) 

Chloe Mayer (Geen lid van de S-1 selectie) 

Amy Tan 

Finn Achthoven 

 

U19 selectie website

 

 Programma

De S-1 Selectie traint fulltime op Papendal van maandag t/m vrijdag. De spelers die niet bij de S-1 selectie horen, maar wel bij de Nationale jeugdselectie trainen mee op de woensdagmiddag samen met de senioren, U17 en U15 selectie. 

Gedurende het seizoen komen de spelers uit in diverse toernooien. Zie hier het trainings/toernooi schema voor de S-1 selectie. 

Op de foto de S-1 Selectie voor het seizoen 2017-2018. 

S 1 Selectie 2017 2018

Achterste rij van links naar rechts: Brian Wassink, Wessel van der Aar, Finn Achthoven (U17), Gijs Duijs, Alyssa Tirtosentono

Voorste rij van links naar rechts: Madouc Linders, Debora Jille (Senior vanaf 2018), Sebastiaan Li (maakt geen deel meer uit van de S-1 selectie), Amy Tan (U17), Charissa Kuiper, Milou Lugters

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77