Badminton scholen

Indien spelers menen talent te hebben, of hun begeleiders zijn die mening toegedaan kunnen zij zich aanmelden bij een Badminton School. Ook spelers die prestatief willen trainen, b.v. omdat hun eigen club te weinig mogelijkheden kan bieden, zijn welkom op een badmintonschool. 

De trainingen staan onder leiding van trainers die opgeleid zijn door Badminton Nederland. Trainingen zijn gericht op het verbeteren van badminton vaardigheden en het succesvol deelnemen aan de clubcompetitie.

Daarnaast is een Badminton school de eerste opstap naar trainingen op een RTC (Regionaal Trainingscentrum van Badminton Nederland). In januari is er een jaarlijkse voorspeeldag voor de officiele RTC's in Nederland van Badminton Nederland. Daarnaast kun je ook gescout worden door een coach van Badminton Nederland die persoonlijk contact met je opneemt. Als een kind over zodanig veel talent beschikt kan deze speler/speelster voorgedragen worden vanuit een RTC of een badmintonschool voor de Nationale Jeugd Selectie. 

Een Badminton School kan georganiseerd worden door een regio van Badminton Nederland of een vereniging. Badmintonton scholen staan organisatorisch en financieel los van Badminton Nederland.

hieronder een aantal links van badmintonscholen: 

Almere - Badminton Topsport Flevoland (BTF) School *
Belfeld - MR Badminton School Noord Limburg
Boxtel - Badminton School NBBJ (Noord-Brabantse Badminton Jeugd)*
Breda - Regionaal Trainingscentrum RTC- Breda * 
Den Haag - Badminton School Den Haag *
Hengelo - Badminton School Oost Nederland (BSON)
Hoensbroek - Badminton School Limburg *
Veendam - Badminton Talentencentrum (BTC) Veendam
Vlaardingen - Badminton School Rotterdam (BSR) *

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77