Kwartfinales Joran Kweekel bij FZ FORZA Norwegian International 2019

In Sandefjord (Noorwegen) heeft Joran Kweekel de kwartfinales weten te bereiken van de FZ Forza Norwegian International 2019.

Mannenenkel

De als vierde geplaatste Joran Kweekel kwam in de kwartfinales door te winnen van de Deen Magnus Johannesen met 21/17, 21/14 en met 21/15, 22/20 Philip Illum Klindt uit Denemarken te verslaan. Zijn tegenstander is de Zweed Andy Tsai.

Aram Mahmoud (zevende geplaatst) werd uitgeschakeld in de eerste ronde. De Deen Karan Rajan Rajarajan was met 19/21, 11/21 te sterk voor de Nederlander.

Thomas Sibbald verloor in het kwalificatietoernooi met 9/21, 21/18, 11/21 van Shaun Ekengren uit Zweden.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

Nederland U15 tweede bij teamtoernooi Swedish Youth Games 2019

Bij het teamtoernooi van de Swedish Youth Games 2019 in Malmö is de Nederlandse jeugd U15 als tweede geëindigd in groep A.

Nederland won na golden game (bij een 3/3 stand) van Frankrijk, Duitsland en Zweden en moest alleen in Denemarken met 2/4 haar meerdere erkennen.

Kijk voor de uitslagen op: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sp…/team.aspx…

Vandaag gaat het verder met het individuele toernooi. Kijk voor het speelschema op: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/…/matches.asp…

Voor Nederland U15 komen uit: Mats Duwel, Meerte Loos, Kas Sacranie, Flora Wang, Noah Haase, Rune van Dalm, Chloe Li, Stefanie Nijsse en coach Thomas Wijers.

Foto's Badminton Nederland

U17 Swedish Youth Games 2019

Dit weekend is het individuele toernooi van de U17 Swedish Youth Games 2019, waaraan ook een Nederlandse delegatie meedoet.

Voor Nederland U17 met coach Robbert de Keijzer komen uit: Rens Lagrouw, Jonathan Li, Just Meijer, David van Dalm, Iris van Leijsen, Leonie Rovers en Kirsten de Wit.

Kijk voor de speelschema's op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/tournament…

Foto Badminton Nederland

Samenwerking RTC Almere en Badminton Topsport Flevoland

Met trots kunnen we zeggen dat de intentie tussen Badminton Nederland en Badminton Topsport Flevoland (BTF) is uitgesproken om een eerste Badminton Hub in Almere te gaan neerzetten.

Een Hub is bedoeld om bestaande talentcentra zoals het Regionale Trainingscentrum (RTC) Almere groter te maken en samen te werken aan talentontwikkeling door middel van aansluiting bij bestaande sterke organisaties (zoals badmintonscholen/academy’s).

De komende maanden zal Badminton Nederland samen met de BTF aan een plan werken hoe het RTC kan integreren bij het bestaande BTF in Almere om samen sterker te worden.

Ook Topsport Flevoland en Gemeente Almere zijn bij dit plan betrokken en steunen deze samenwerking. Ilse Vaessen, manager topbadminton zegt: “Wij zijn van mening dat we samen de talentontwikkeling in Nederland sterker zullen maken en dit begint bij een goede samenwerking en het bundelen van krachten."

Op de foto Rudi Tuijn (Sportservice Flevoland), Martijn Postuma (Almere Kenniscentrum Talent) en Andrew Cornet (BTF) met Ilse Vaessen.

Foto Badminton Nederland

 

U15 Swedish Youth Games 2019

Vandaag en morgen is het teamtoernooi U15 van de Swedish Youth Games 2019 waar ook Nederland U15 aan meedoet.

Zaterdag en zondag vindt het individuele toernooi plaats.

Voor Nederland U15 met coach Thomas Wijers komen uit: Mats Duwel, Meerte Loos, Kas Sacranie, Flora Wang, Noah Haase, Rune van Dalm, Chloe Li en Stefanie Nijsse.

Kijk voor het speelschema op: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/…/events.aspx…

Foto Badminton Nederland

Fuzhou China Open voorbij voor Robin Tabeling en Selena Piek

Bij de Fuzhou China Open 2019 in Fuzhou is het koppel Robin Tabeling/ Selena Piek (WRL-15) uitgeschakeld in de tweede ronde.

Het als zesde geplaatste duo Chan Peng Soon/ Goh Liu Ying (WRL-6) uit Maleisië was met 18/21, 13/21 te sterk voor de Nederlanders.

FZ FORZA Norwegian International 2019

Van donderdag 7 tot en met zondag 10 november vindt in Sandefjord (Noorwegen) de FZ Forza Norwegian International 2019 plaats, onderdeel van de International Series.

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie.

Mannenenkel
Joran Kweekel is als vierde geplaatst en begint het toernooi vrijdag tegen de Deen Magnus Johannesen. Ook Aram Mahmoud (zevende geplaatst) komt morgen tegen een Deen in actie. Hij speelt tegen Karan Rajan Rajarajan.

Thomas Sibbald begint vandaag en gaat het in het kwalificatietoernooi opnemen tegen Shaun Ekengren uit Zweden.

Veel succes allemaal!

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Tweede ronde Fuzhou China Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Bij de Fuzhou China Open 2019 in Fuzhou is het koppel Robin Tabeling/ Selena Piek door naar de tweede ronde. Voor de koppels Jelle Maas/ Robin Tabeling en Selena Piek/ Cheryl Seinen zit het toernooi erop.

Gemengddubbel
Robin Tabeling en Selena Piek (WRL-15) zijn door naar de tweede ronde na met 21/17, 21/11 te hebben gewonnen van het Thaise koppel Savitree Amitrapai/ Nipitphon Phuangphuapet (WRL-16), Daarin nemen zij het nu op tegen het als zesde geplaatste duo Chan Peng Soon/ Goh Liu Ying (WRL-6) uit Maleisië, waartegen de Nederlanders nog niet eerder hebben gespeeld.

Mannendubbel
Jelle Maas en Robin Tabeling (WRL-36) verloren met 19/21, 11/21 van het koppel Marcus Ellis/ Chris Langridge uit Engeland (WRL-19).

Vrouwendubbel
Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL-22) moest met 12/21, 16/21 haar meerdere erkennen in de nummer twee van de wereld Chen Qing Chen en Jia Yi Fan uit China.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

Fuzhou China Open 2019

Van dinsdag 5 tot en met zondag 10 november vindt in Fuzhou de Fuzhou China Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World Tour Super 750.

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie.

Mannendubbel
Jelle Maas en Robin Tabeling (WRL-36) beginnen hun toernooi tegen het koppel Marcus Ellis/ Chris Langridge uit Engeland (WRL-19), dat bij de European Games in juni 2019 nog in twee games te sterk was voor Jelle en Robin.

Gemengddubbel
Robin Tabeling en Selena Piek (WRL-15) starten in Fuzhou tegen het Thaise koppel Savitree Amitrapai/ Nipitphon Phuangphuapet (WRL-16), een voor het Nederlandse duo nog onbekende tegenstander.

Vrouwendubbel
Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL-22) neemt het op tegen de nummer twee van de wereld Chen Qing Chen en Jia Yi Fan uit China, waartegen de Nederlandse vrouwen nog niet eerder in actie kwamen.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=D3303F12-E5BF-4D78-BB58-9E1236DD64A1&c=NED

Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette uitgeschakeld

Soraya de Visch Eijbergen in Saarbrucken (Duitsland) en Gayle Mahulette in het Hongaarse Budaörs zijn er niet in geslaagd hun wedstrijd te winnen.

SaarLorLux Open 2019

Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen (WRL-68) moest in de kwartfinales met 10/21, 18/21 haar meerdere erkennen in de Chinese Li Yun (WRL-76).

Kijk voor de uitslagen op:https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=3F4F80CD-B600-4BC7-AA0A-E1E257BCCD9E&c=NED

Yonex Hungarian International Championships 2019

Gayle Mahulette (WRL-119) wist in de tweede ronde niet te winnen van de als vijfde geplaatste Aliye Demirbag (WRL-63) uit Turkije. De Nederlandse verloor na een uur spelen helaas net met 22/24, 21/16, 23/21.

Kijk voor de uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=D5EA461F-5DFB-494D-A9DA-FECAD6219679&c=NED

Kwarfinales SaarLorLux Open 2019 voor Soraya de Visch Eijbergen

In Saarbrücken heeft Soraya de Visch Eijbergen bij de SaarLorLux Open 2019 de kwartfinales weten te bereiken. Joran Kweekel werd uitgeschakeld in de derde ronde.

Mannenenkel
Joran Kweekel (WRL-140) moest na twee overwinningen met 14/21, 16/21 zijn meerdere erkennen in Kiran George uit India (WRL-156).

Vrouwenenkel
Nederlands kampioene Soraya De Visch Eijbergen (WRL-68) wist na een walkover in de eerste ronde de Duitse Fabienne Deprez (WRL-69) te verslaan. Soraya won overtuigend met 21/11, 21/13 en gaat het nu opnemen tegen de Chinese Li Yun (WRL-76). Beiden speelden niet eerder tegen elkaar.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Archieffoto René Lagerwaard

Gayle Mahulette door bij Yonex Hungarian International Championships

Bij de Yonex Hungarian International Championships 2019 in Budaörs staat Gayle Mahulette in de tweede ronde. Aram Mahmoud werd uitgeschakeld.

Vrouwenenkel
Gayle Mahulette (WRL-119) neemt het na haar knappe winst met 22/20, 21/23, 21/19 tegen de Engelse Georgina Bland (WRL-154) nu op tegen de als vijfde geplaatste Aliye Demirbag (WRL-63) uit Turkije. De Turkse wist bij de Yonex Dutch Open in oktober Gayle nog in twee games te verslaan.

Mannenenkel
Aram Mahmoud wist zich na winst op Alexander Morari uit Moldavië, de Deen Rasmus Kaeseler en Arturo Hernandez uit Mexico te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Daarin was de Engelsman Sam Parsons helaas met twee keer 15/21 te sterk.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Archieffoto René Lagerwaard

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77