Assistent-bondscoach Jonas Lyduch stopt

Badminton Nederland en assistent-bondscoach Jonas Lyduch gaan uit elkaar.

De 39-jarige Deen heeft aangegeven terug te willen naar zijn geboorteland Denemarken en te stoppen als assistent-bondscoach van de Nationale badmintonselectie op Papendal. Lyduch, die in september 2016 is begonnen, zal nog tot medio juli 2019 in dienst blijven en de spelers voorbereiden en klaarstomen voor de Europese Spelen in Minsk.

Jonas Lyduch is de huidige coach van o.a. Nederlands kampioen  Mark Caljouw. In oktober 2018 kreeg hij de zilveren erepenning voor bijzondere wedstrijdverdienste vanwege de bronzen medaille bij de Europese Kampioenschappen in het mannen- en vrouwendubbel.

“Het is ontzettend jammer dat Jonas ons gaat verlaten, maar we begrijpen goed dat hij graag dichtbij thuis, zijn familie en vrienden wil zijn. Ik weet zeker dat deze periode van werken met de Nationale selectie van grote waarde is geweest voor hem en wens hem het allerbeste toe in Denemarken. Het vertrek van Jonas zorgt voor een lege plek in de coach pool die ingevuld moet worden en zo de mogelijkheid  biedt aan een andere talentvolle coach om bij te dragen aan onze Olympische Tokyo 2020 ambities” zegt Technisch Directeur Victor Anfiloff.

Foto Badminton Nederland

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77