Twee maal zilver op Internationaal toernooi Langenfeld

De aftrap voor de nationale selectie is alweer achter de rug. Altijd lastig zo direct na de zomer maar toch ook wel wee goed om te zien waar we staan.

 

De Nederlandse Jeugdselectie U15 en U17 waren allemaal ingeschreven. Patryk Kobeluch moest echter op het laatste moment  afhaken vanwege ziekte. 

In de mix in de U15 werd Alyssa Tirtosentono met haar Franse partner (door ziekte van Patryk werd ze gekoppeld) net voor de kwartfinales uitgeschakeld.

De andere mixen werden al eerder uitgeschakeld.  Ties van der Lecq stond met een gelegenheidspartner  in de halve finale die hij helaas verloor.

In de singles kwam bij de U15 alleen Madouc Linders door de poulefase. Daarna kwam ze direct uit tegen de 1e geplaatste Deen Sophia Grundvigt.  Madouc pakte nog wel een game tegen haar maar verloor daarna toch de 2e en 3e game.  Overigens won Sophia het toernooi en had alleen Madouc een game van haar afgepakt.

In de dubbels van de U15 bereikten Wessel van der Aar en Ties van der Lecq de kwartfinale die ze verloren van een als  3/4e geplaatste koppel. 

Bij de U17 pakte Joran Kweekel en Imke van der Aar een mooie zilveren plak. Joran en Imke die als 2e geplaatst waren maakten dit volledig waar en speelden een paar goede partijen.  In de finale verloren ze van een als 5/8 geplaatste Deense koppel  14-21/17-21.

In het enkelspel was ook Joran die van zich deed spreken. Hij haalde de haalde finale en verloor vrij nipt in drie games van de Schot Alex Dunn. 

In het vrouwendubbel pakten Imke van der Aar en Tamara van der Hoeven de zilveren plak. De wedstrijden om de kwartfinale en de halve finale waren heel erg spannend. De finale werd wel ruim verloren van het sterkte Deense Duo Boje/Ipsen.

 

Ger Tabeling

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77