Brons voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij EK 2018

Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL 30) heeft bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva de derde plaats behaald in het vrouwendubbel en zo beslag gelegd op een bronzen medaille.

In de halve finales werd met 21/17, 18/21, 19/21 verloren van Emilie Lefel en Anne Tran uit Frankrijk (WRL 33).

Selena en Cheryl (als vijfde geplaatst) speelden tegen het als zesde geplaatste Franse koppel Emilie Lefel/ Anne Tran. In de eerste game nam het Nederlandse koppel al snel een voorsprong en wist uit te lopen tot 12/8. De Franse vrouwen knokten zich nog terug tot 12/12, maar daarna wisten Piek en Seinen opnieuw uit te lopen en de game met 21/17 te winnen.

In de tweede game waren het Lefel en Tran die vanaf 8/4 een kleine voorsprong namen op de Nederlandse vrouwen. Het koppel Piek/ Seinen knokte zich steeds goed terug, maar de winst ging uiteindelijk toch met 21/18 naar het Franse koppel.

De derde game ging tot 7/7 gelijk op, waarna de Franse vrouwen 4 punten op een rij pakten en deze voorsprong niet meer uit handen gaven. Het Nederlandse koppel kwam nog wel dichtbij, maar de gamewinst en de partij ging met 21/19 naar Emilie Lefel en Anne Tran.

Piek: "Ik weet even niet goed wat ik moet zeggen. Ik ben zwaar teleurgesteld. Van tevoren had ik voor brons getekend maar als je dan zo dichtbij bent, is dat even moeilijk. Morgen kijk ik er waarschijnlijk anders tegenaan. Zeker omdat Cheryl en ik nog geen jaar samen spelen, maar nu is het nog balen."
 
Voor Selena Piek is het na 2014 en 2016 haar derde bronzen medaille. Ook won zij zilver in 2016 bij de EK. Voor Cheryl Seinen is het de eerste medaille op een individueel EK.

Foto Badminton Nederland

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77