Iris van Leijsen en Kirsten de Wit winnen Refrath Cup

Naast de Langenfeld Cup (U15-U17-U19) vond afgelopen weekend in Duitsland ook de Refrath Cup plaats voor de U13. Hier waren 12 Nederlandse deelnemers (8 meisjes en 4 jongens) die allemaal deel uitmaken van de maandelijkse centrale training in Papendal. Op het toernooi waren naast Nederlanders de volledige selecties aanwezig van Duitsland, Frankrijk en Belgie alsmede een deel van de Engelse selectie en vele regionale Duitse talenten uit het hele land vandaan. 

 

Er moest gepresteerd worden in een bloedhete hal (35 graden) en vooral de Franse dominantie viel op. In 4 van de 5 onderdelen pakten de Fransen de hoofdprijs en gooiden met meerdere spelers en speelsters hoge ogen (8 finale plekken). Enige uitzondering was het meisjes dubbel, waar Iris van Leijsen en Kirsten de Wit namens Nederland de hoofdprijs pakten en de Franscaises in de finale de baas waren en de Engelse Estelle van Leeuwen (ja, dochter van oud jeugdselectie speler Jurgen van Leeuwen) die 2e werd in het meisjes enkel. 


Daarnaast miste Kirsten net aan een halve finaleplaats in het meisjes enkel en was er ook een mooie kwart finale voor Rens Lagrouw in het jongens enkel (beide schemas waren ruim boven de 60 deelnemers). Rens behaalde samen met Jasper Buijnink de kwartfinale in het jongens dubbel net als Demi de Ritter en Famke Wouters bij de meisjes, vooral mooi omdat Famke pas eerstejaars is. Verder waren er nog vele laatste 16 plaatsen, wat betekende dat je de poule was doorgekomen, iets wat vorig jaar met voornamelijk eerste jaars niet was gelukt en nu op meerdere fronten lukte. 

Kortom, een geslaagde seizoensopenening, mede door de grote saamhorigheid binnen de Nederlandse groep.

 

Iris Kirsten Refrath 250

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77