Tweede plaats Amy Tan bij XI Portuguese International Junior Championships 2019

In het Portugese Caldas da Rainha is Amy Tan tweede geworden in het vrouwenenkel van de XI Portuguese International Junior Championships 2019.
 
In de finale moest zij met 15/21, 17/21 haar meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Dounia Pelupessy uit Zwitserland. De als eerste geplaatste Amy Tan kwam in de finale door in haar halve finales de Bulgaarse Gergana Pavlova met 21/7, 21/14 te verslaan.
 
Vrouwendubbel
Jaymie Laurens en Kelly van Buiten wisten de finale helaas niet te halen. Zij verloren net met 18/21, 20/22 van het als eerste geplaatste koppel Judith Mair/ Chiara Passeri uit Italië in hun halve finale.
 
 
Foto’s Badminton Nederland

Halve finales voor Amy Tan en koppel Jaymie Laurens/Kelly van Buiten in Portugal

Amy Tan en het koppel Jaymie Laurens/Kelly van Buiten staan vandaag in de halve finales van de XI Portuguese International Junior Championships 2019.

Vrouwenenkel
De als eerste geplaatste Amy Tan neemt het In het Portugese Caldas da Rainha in haar halve finale op tegen de Bulgaarse Gergana Pavlova. In de kwartfinales won Amy in drie games met 13/21, 21/18, 21/17 van de als zevende geplaatste Italiaanse Yasmine Hamza.

Vrouwendubbel
Jaymie Laurens en Kelly van Buiten spelen tegen het als eerste geplaatste koppel Judith Mair/ Chiara Passeri uit Italië voor een plek in de finale. Op weg naar de halve finales versloegen Jaymie en Kelly het als derde geplaatste Franse duo Charlotte Ganci/ Chloé Segrestan (21/18, 13/21, 21/12) en in de kwartfinales met 21/16, 21/9 Candela Arcos en Ruth Veiguela uit Spanje.

Dyon van Wijlick, Finn Achthoven, Andy Buijk, David Sugiharto, Diede Odijk, Nadia Choukri en Novi Wieland komen vandaag niet meer in actie.

Kijk voor de uitslagen en speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

XI Portuguese International Junior Championships 2019

Van vrijdag 29 november tot en met zondag 1 december vindt in het Portugese Caldas da Rainha de XI Portuguese International Junior Championships 2019 plaats, onderdeel van de Junior International Series.

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie.

Mannenenkel
Dyon van Wijlick start tegen de Fin Juuso Kuoppalla, Finn Achthoven (als tiende geplaatst) tegen Theodor Hylander uit Zweden, Andy Buijk (als 15e geplaatst) neemt het op tegen de Fransman Ivan Kovacevic en de nummer twee van de plaatsingslijst de Deen Mads Juel Møller is de tegenstander van David Sugiharto.

Vrouwenenkel
Amy Tan is als eerste geplaatst en begint het toernooi met een bye. In de eerste ronde start Diede Odijk tegen de Zweedse Mirjam Lindgarde, Nadia Choukri tegen Thyra Hultman (ook uit Zweden), neemt Jaymie Laurens het op tegen de Schotse Jodie Black, de als zesde geplaatste Kelly van Buiten begint tegen Madalena Fortunato uit Portugal en voor Novi Wieland is de Noorse Delia Murtazalieva de tegenstander.

Mannendubbel
Andy Buijk en Dyon van Wijlick beginnen hun toernooi tegen de als vijfde geplaatste Theodor Hylander en Filip Karlborg uit Zweden.

Vrouwendubbel
De koppels Jaymie Laurens/ Kelly van Buiten en Nadia Choukri/ Diede Odijk starten tegen respectievelijk Madalena Fortunato en Beatriz Roberto uit Portugal en het Spaanse duo Nikol Carulla/ Celia Ibanez.

Gemengddubbel
Voor het koppel David Sugiharto/ Novi Wieland is de eerste tegenstander het Portugese koppel Afonso Gouveia/ Tatiana Soeiro.

Veel succes allemaal!

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=3F4C9331-068B-4419-900C-DF85A792B2AF&c=NED


 

 

Badminton Nederland en RTC-Breda gaan samenwerken

Afgelopen week hebben Badminton Nederland en RTC-Breda een overeenkomst ondertekend met het doel samen te werken aan talentontwikkeling.

Badminton Nederland wil graag een actieve samenwerking aangaan met badmintonscholen/talentcentra en zo werken aan de talentontwikkeling in Nederland. Samen met de badmintonscholen/talentcentra moet de eerste stap gezet worden richting de top en de doorstroom naar de Regionale TrainingsCentra (RTC) in Nederland.

RTC-Breda werd na beoordeling beloond met twee sterren. Of scholen in aanmerking komen voor samenwerking hangt af van de beoordeling van het Badminton Nederland sterrensysteem.

De eerste ster (Ster 1) is vrij toegankelijk, ook voor kleine badmintonscholen/talentencentra. Om ster twee (Ster 2) te krijgen zal de badmintonschool/talentcentrum verder ontwikkeld moeten zijn en meer moeten kunnen (aan) bieden.

Badminton Nederland was onder de indruk van de goede organisatie van RTC-Breda in zijn geheel, die goed was voor twee sterren. Deze 2-sterren-waardering werd bekrachtigd door de ondertekening van een overeenkomst door algemeen manager Hans Emmerik en hoofdtrainer Frans Neelis van RTC-Breda samen met manager topbadminton Ilse Vaessen van Badminton Nederland.

Meer informatie is te vinden op http://top-badminton.nl/opleiding-talenten/badminton-scholen

Kijk voor meer info over RTC-Breda op: https://www.rtcbreda.nl/index.php

Foto Badminton Nederland

 

Vriendschappelijk interlands tussen Duitsland en Nederland

Op dinsdag 3 en woensdag 4 december neemt de Nederlandse ploeg het op tegen Duitsland in twee interlands.

Dinsdag 3 december 2019, vanaf 18.45 uur.
Locatie:
Kreissporthalle
Pommernstraße,
65520 Bad Camberg

Voor Nederland zullen spelen (onder voorbehoud):
Finn Achthoven
Meike Versteeg
Wessel van der Aar
Gijs Duijs
Debora Jille
Imke van der Aar
Alyssa Tirtosentono
Nick Fransman (coach)
Ger Tabeling (manager)

Woensdag 4 december 2019, vanaf 18.45 uur.
Locatie:
Bofrost* Halle
Fontanestraße 6
47638 Straelen

Voor Nederland zullen spelen (onder voorbehoud):
Finn Achthoven
Meike Versteeg
Ruben Jille
Ties van der Lecq
Imke van der Aar
Alyssa Tirtosentono
Nick Fransman (coach)
Ger Tabeling (manager)

Kom jij het Nederlandse team aanmoedigen? Koop je tickets via: https://www.reservix.de/tickets-badminton-laenderspi…/t10558

 

Geen halve finales Scottish Open 2019 voor Ties van der Lecq en Debora Jille

Bij de Scottish Open 2019 in Glasgow is het koppel Ties van der Lecq/ Debora Jille er niet in geslaagd de halve finales te bereiken. In de kwartfinales was het als derde geplaatste Deense koppel Mathias Bay-Smidt/ Rikke Søby met 14/21, 16/21 te sterk.

Gemengddubbel
Ties van der Lecq en Debora Jille versloegen op weg naar de kwartfinales Alexander Dunn en Clara Torrance uit Schotland met 21/18, 13/21, 21/16 en eerder al het koppel Lin Kuan-Ting/ Lin Hsiang Ti uit Taiwan.

Ties van der Lecq en Debora Jille in kwartfinales Scottish Open 2019

Bij de Scottish Open 2019 in Glasgow heeft het koppel Ties van der Lecq/ Debora Jille de kwartfinales weten te bereiken. Daarin gaan zij het vandaag opnemen tegen het als derde geplaatste Deense koppel Mathias Bay-Smidt/ Rikke Søby.

Gemengddubbel
Ties van der Lecq en Debora Jille versloegen op weg naar de kwartfinales Alexander Dunn en Clara Torrance uit Schotland met 21/18, 13/21, 21/16 en eerder al het koppel Lin Kuan-Ting/ Lin Hsiang Ti uit Taiwan.

Mannenenkel
Joran Kweekel werd in de tweede ronde na de drie games met 21/18, 20/22, 16/21 verslagen door de Fransman Christo Popov.

Vrouwenenkel
Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette werden in de eerste ronde uitgeschakeld door respectievelijk de als tweede geplaatste Canadese Brittney Tam (21/19, 20/22, 10/21) en Natalia Perminova uit Rusland (21/13, 10/21, 16/21).

Mannendubbel
Ruben Jille en Ties van der Lecq (WRL-184) wonnen knap na een spannen partij met 21/23, 22/20, 21/18 van het Deense koppel Daniel Lungaard/ Mathias Thyrri (WRL-73), maar moesten daarna met 16/21, 22/20, 18/21 hum meerdere erkennen in de Zweden Carl Harrbacka en Melker Z-Bexell.

Kijk voor de uitslagen en speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

Nederlanders klaar bij Victor Slovenia Future Series 2019

In het Sloveense Brežice komen vandaag geen Nederlanders meer in actie bij de Slovenia Future Series 2019.

Mannendubbel
Lars Kros met de Zwitser Patrick Zbinden begonnen met een bye en verloren daarna met 9/21, 16/21 van de Fransen Louis Ducrot en Romain Frank. David Sugiharto met Soren Opti uit Suriname wisten niet te winnen van Manuel Manca en Nicolas Müller, de Zwitsers waren met 16/21, 14/21 te sterk.

Vrouwendubbel
Het koppel Nadia Choukri/ Meike Versteeg verloor net met 22/20, 18/21, 16/21 van Frederikke Lund en Signe Schulz uit Denemarken) in de eerste ronde.

Gemengddubbel
Gijs Duijs en Jaymie Laurens wisten zich door twee keer winst in de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi, waarin het Belgische koppel Jona van Nieuwkerke/ Lisa Jaques met 19/21, 12/21 te sterk was.

Kwalificatietoernooi
Finn Achthoven en Lars Kros in het mannenenkel, Nadia Choukri, Meike Versteeg en Kelly van Buiten in het vrouwenenkel en de koppels Lars Kros/ Charissa Kuiper, Wessel van der Aar/ Kelly van Buiten en Gijs Duis met Wessel van der Aar wisten zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Kijk voor de uitslagen op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

Winst voor Joran Kweekel en koppel Ties van der Lecq/ Debora Jille in Schotland

Bij de Scottish Open 2019 in Glasgow staan Joran Kweekel en het koppel Ties van der Lecq/ Debora Jille in de tweede ronde.

Mannenenkel
Joran Kweekel wist na twee keer winst in de kwalificaties ook zijn eerste ronde in de hoofdronde te winnen.De Mexicaan Lino Munoz werd met 14/21, 21/18, 21/13 verslagen en de Fransman Christo Popov is nu de volgende tegenstander voor Joran.

Gemengddubbel
Ook Ties van der Lecq en Debora Jille staan in de tweede ronde na winst met 21/15, 22/20 op het koppel Lin Kuan-Ting/ Lin Hsiang Ti uit Taiwan en gaan nu spelen tegen Alexander Dunn en Clara Torrance uit Schotland.

Vrouwenenkel
Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette starten hun toernooi tegen respectievelijk de als tweede geplaatste Canadese Brittney Tam en Natalia Perminova uit Rusland. Beide Nederlandse speelsters verloren twee keer in eerdere ontmoetingen van hun opponenten.

Mannendubbel
Ruben Jille en Ties van der Lecq (WRL-184) beginnen in het hoofdtoernooi tegen het Deense koppel Daniel Lungaard/ Mathias Thyrri (WRL-73).

Kijk voor de uitslagen en speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto Badminton Nederland

 

Victor Slovenia Future Series 2019

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 november vindt in het Sloveense Brežice de Slovenia Future Series 2019 plaats.

\Voor Nederland komen de volgende spelers in actie.

Kwalificatietoernooi
Finn Achthoven en Lars Kros in het mannenenkel, Nadia Choukri, Meike Versteeg, Jaymie Laurens en Kelly van Buiten in het vrouwenenkel en de koppels Gijs Duijs/ Jaymie Laurens, Lars Kros/ Charissa Kuiper, Wessel van der Aar / Kelly van Buiten en Gijs Duijs met Wessel van der Aar starten morgen in het kwalificatietoernooi.

Mannendubbel
Lars Kros met de Zwitser Patrick Zbinden beginnen met een bye en David Sugiharto met Soren Opti uit Suriname starten vrijdag in het hoofdtoernooi tegen de Zwitsers Manuel Manca en Nicolas Müller.

Vrouwendubbel
Ook het koppel Nadia Choukri/ Meike Versteeg (tegen Frederikke Lund en Signe Schulz uit Denemarken) starten in het hoofdtoernooi.

Veel succes allemaal!

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

 

Scottish Open 2019

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 november vindt in Glasgow de Scottish Open 2019 plaats, een International Challenge toernooi.

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie.

Mannenenkel
Aram Mahmoud en Joran Kweekel starten morgen in de kwalificaties. Aram gaat spelen tegen de Nigeriaan Godwin Olofua en Joran neemt het op tegen Daniel Nikolov uit Bulgarije.

Gemengddubbel
Voor Ties van der Lecq en Debora Jille is op donderdag het koppel Lin Kuan-Ting/ Lin Hsiang Ti uit Taiwan de eerste tegenstander. Beide speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Vrouwenenkel
Nederlands kampioene Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette starten vrijdag hun toernooi tegen respectievelijk de als tweede geplaatste Canadese Brittney Tam en Natalia Perminova uit Rusland. Beide Nederlandse speelsters wisten in eerdere ontmoetingen nog niet te winnen van hun opponenten.

Mannendubbel
Ruben Jille en Ties van der Lecq (WRL-184) beginnen in het hoofdtoernooi tegen het onbekend Deense koppel Daniel Lungaard/ Mathias Thyrri (WRL-73).

Veel succes allemaal!

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=DB08C361-9FA4-4242-8CBA-8C306F988C5F&c=NED

Jaap Wals Technisch Adviseur

Badminton Nederland heeft Jaap Wals aangesteld als Technisch Adviseur a.i. voor twee dagen in de week tot de Olympische Spelen van Tokyo 2020. 

Met ingang van 1 december 2019 zal Jaap Wals zich samen met Manager Topbadminton Ilse Vaessen bezig houden met het huidige topbadmintonprogramma, inclusief para-badminton, dat zal worden voortgezet met de focus op talentherkenning- en ontwikkeling en het traject richting de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Jaap Wals heeft veel ervaring als manager in de sportwereld; hij was onder meer 11 jaar algemeen directeur van de Gymnastiekunie (KNGU) en twee jaar manager externe betrekkingen bij de zwembond KNZB. Sinds februari 2018 is hij in dienst bij de Koninklijke Nederlandse Cricketbond (KNCB) als algemeen directeur ad interim. Hij zal de functie bij Badminton Nederland combineren met zijn functie bij de KNCB.

”Badminton Nederland kijkt uit naar de samenwerking met Jaap Wals. We zijn blij dat we de kennis, het netwerk en de ervaring van Jaap kunnen gebruiken voor de voorbereiding van de Olympische Spelen in Tokio 2020 en de eerste voorbereidingen voor Parijs 2024.“ aldus directeur Barbara Mura en Pieter van Soerland, bestuurslid topbadminton. 

Jaap Wals over zijn nieuwe functie: “Ik kijk er enorm naar uit om vanuit mijn passie voor sport samen met alle betrokkenen binnen Badminton Nederland te helpen om de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020 in goede banen te leiden. Daarnaast hoop ik op basis van mijn kennis en ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan het verder ontwikkelen van de programma’s en infrastructuur voor de volgende cyclus richting Parijs 2024”.

Badminton Nederland wenst Jaap Wals veel succes en plezier.

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77