Yonex US Open 2018: Mark Caljouw naar halve finales

Mark Caljouw heeft bij de Yonex US Open 2018 in het Amerikaanse Fullerton de halve finales weten te bereiken, waarin hij het vandaag opneemt tegen de twee-voudig winnaar van de Yonex Dutch Open Ajay Jayaram uit India.

De als zesde geplaatste Mark Caljouw won in de kwartfinales overtuigend met 21/6 en 21/10 van de Canadees Xiaodong Sheng. Eerder wist Mark met 21/19, 21/16 te winnen van de Thai Sitthikom Thammasin en werd Kalle Koljonen uit Finland met 20/22, 21/15 en 21/14 verslagen.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=DDD7EA54-4BF9-4B26-8AD4-E391B086FE0E

Foto Badminton Nederland

 

Vier Nederlandse kwartfinales bij Spanish International

Bij de IBERDROLA Spanish International Villa de Madrid 2018 hebben Gayle Mahulette, Soraya De Visch Eijbergen, Joran Kweekel en het koppel Debora Jille/ Imke van der Aar de kwartfinales weten te bereiken.De kwartfinales beginnen vandaag om 09.30 uur. De wedstrijden zijn te volgen via live-stream: 

en live-score: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Mannenenkel
Joran Kweekel wist zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Daarin won hij knap van de als vijfde geplaatste Engelsman Sam Parsons (21/18, 14/21, 21/15) en van zijn landgenoot Nick Fransman met 21/18,21/11. In de kwartfinales neemt Joran het op tegen Felix Burestedt uit Zweden. Nick Fransman won in zijn eerste ronde met 21/18, 21/19 van Christo Popov uit Frankrijk.

Vrouwenenkel 
Soraya de Visch Eijbergen is als vierde geplaatst en gaat in de kwartfinales spelen tegen de Deense Michelle Skodstrup. Soraya won met 21/15, 21/19 van Yaelle Hoyaux uit Frankrijk en 21/13, 21/14 van Kristin Kuuba uit Estland.

Marie Batomene uit Frankrijk (die in de eerste ronde won van Debora Jille) is de tegenstandster van Gayle Mahulette in de kwartfinales. De nummer zes van de plaatsingslijst versloeg eerder Maria Delia Zambrano uit Ecuador met 21/10, 21/9 en Vaidehi Choudkari (21/16, 13/21, 21/17) uit India.

Vrouwendubbel
Het als derde geplaatste vrouwendubbel Imke van der Aar / Debora Jilleheeft na een bye in de eerste ronde, gewonnen van het koppel Qi Xuan NG/ Jia Jia Tew uit Maleisië met 21/13, 21/17. In de kwartfinales komen Debora en Imke niet in actie. Zij hebben een walkover en zijn zo verzekerd van een plaats in de halve finales.

Foto’s Badminton Nederland

 

Mark Caljouw naar kwartfinales Yonex US Open 2018

Bij de Yonex US Open 2018 in het Amerikaanse Fullerton is Nederlands kampioen Mark Caljouw erin geslaagd de kwartfinales te bereiken. De koppels Jelle Maas/ Robin Tabeling, Cheryl Seinen/ Selena Piek en Cheryl Seinen/ Robin Tabeling werden in de tweede ronde uitgeschakeld..

Mannenenkel

De als zesde geplaatste Mark Caljouw staat in de kwartfinales. Mark wist na zijn winst (21/19, 21/16) tegen de Thai Sitthikom Thammasin, ook Kalle Koljonen uit Finland te verslaan. Na ruim een uur spelen werd het 20/22, 21/15 en 21/14 voor de Nederlander die nu uitkomt tegen de Canadees Xiaodong Sheng.

Mannendubbel

Robin Tabeling en Jelle Maas (als zevende geplaats) verloren in hun tweede ronde in drie games (21/19, 20/22, 14/21) van Mathis Bay- Smidt/ Frederik Sorgaard uit Denemarken.

Vrouwendubbel

Ook de als tweede geplaatste Cheryl Seinen en Selena Piek wisten niet te winnen. Na een bye in de eerste ronde, was Chinese koppel Tang Jinhua/ Yu Xiaohan met 13/21, 10/21 veel te sterk voor het Nederlandse koppel.

Gemengd dubbel

Cheryl Seinen en Robin Tabeling haalden de kwartfinales niet. De als achtste geplaatste Nederlanders, namen het in de tweede ronde op tegen Jones Ralfy Jansen en Carla Nelte uit Duitsland en verloren de partij in drie games met 21/14, 16/21, 12/21.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=DDD7EA54-4BF9-4B26-8AD4-E391B086FE0E

Foto’s Badminton Nederland

Tweede ronde Yonex US Open 2018

Bij de Yonex US Open 2018 in het Amerikaanse Fullerton hebben Mark Caljouw en de koppels Jelle Maas/ Robin Tabeling, Cheryl Seinen/ Selena Piek en Cheryl Seinen/ Robin Tabeling de volgende ronde weten te bereiken.

Mannenenkel
De als zesde geplaatste Mark Caljouw neemt het na zijn winst (21/19, 21/16) tegen de Thai Sitthikom Thammasin nu op tegen Kalle Koljonen uit Finland .

Mannendubbel
Robin Tabeling en Jelle Maas (als zevende geplaatst) spelen hun tweede ronde tegen Mathias Bay- Smidt/ Frederik Sorgaard uit Denemarken. In de eerste ronde waren de Nederlandse mannen met 21/19, 21/23, 21/15 te sterk voor het Engelse koppel Peter Briggs/ Tom Wolfenden.

Voor het duo Jacco Arends/ Ruben Jille is de Yonex US Open voorbij. Zij verloren van het als achtste geplaatste tweetal Han Chengkai / Zhou Haodong (China) met 19/21 en 16/21.

Vrouwendubbel
De als tweede geplaatste Cheryl Seinen en Selena Piek komen na een bye in de eerste ronde vandaag in actie tegen het Chinese koppel Tang Jinhua/ Yu Xiaohan.

Gemengd dubbel
Cheryl Seinen en Robin Tabeling komen naast het vrouwen- en mannendubbel nog een keer in actie. De als achtste geplaatste Nederlanders, nemen het in de tweede ronde op tegen Jones Ralfy Jansen en Carla Nelte uit Duitsland.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Yonex US Open 2018 begonnen

Vandaag om 19:00 uur (Nederlandse tijd) begint dag twee van de Yonex US Open 2018 in Fullerton.

In het mannenenkel neemt Nederlands kampioen Mark Caljouw (als nummer zes geplaatst) het op tegen de Thai Sitthikom Thammasin. De koppels Jacco Arends/ Ruben Jille en Jelle Maas/ Robin Tabeling (als zevende geplaatst) beginnen hun toernooi tegen respectievelijk het als achtste geplaatste tweetal Han Chengkai / Zhou Haodong uit China en het Engelse koppel Peter Briggs/ Tom Wolfenden.

De als tweede geplaatste Cheryl Seinen en Selena Piek hebben de eerste ronde in het vrouwendubbel een bye.

Vannacht begon het toernooi al voor onze eerste Nederlandse spelers. De eerste ronde voor het gemengd dubbel stond op het programma. Ruben Jille en zijn Franse partner Emilie Lefel namen het op tegen het als zevende geplaatste koppel Ben Lane / Jessica Pugh. Het Engelse duo was beter en zij wonnen met 16/21,18/ 21. Een ander Engels duo Gregory Mairs / Jenny Moore was onverwacht te sterk voor ons derde geplaatste koppel Jacco Arends / Selena Piek, met 19/21, 17/ 21 ging de winst naar de tegenstander.

Als laatste kwamen Cheryl Seinen en Robin Tabeling in actie tegen Sittichai Viboonsin en Jing Yu Hong. Met 21-9 en 21-15 ging deze wedstrijd naar de als achtste geplaatste Nederlanders, die nu uitkomen tegen Jones Ralfy Jansen en Carla Nelte uit Duitsland.

Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=DDD7EA54-4BF9-4B26-8AD4-E391B086FE0E

Foto's Badminton Nederland

 

IBERDROLA Spanish International 2018

Van donderdag 14 tot en met zondag 17 juni vindt in Madrid de IBERDROLA Spanish International Villa de Madrid 2018 plaats. 

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie:

Mannenenkel: Joran Kweekel en Nick Fransman. 

Joran Kweekel is lang afwezig geweest door een blessure. Hij zal in het kwalificatietoernooi in de eerste ronde uitkomen tegen de Rus Pavel Kotsarenko. Nick Fransman komt in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uit tegen een qualifier. 

Vrouwenenkel: Debora Jille, Soraya De Visch Eijbergen en Gayle Mahulette 

Debora Jille is doorgeschoven naar het hoofdtoernooi en haar tegenstandster is nog niet bekend. Soraya De Visch Eijbergen is als vierde geplaatst en zal haar eerste ronde uitkomen tegen Yaelle Hoyaux uit Frankrijk. Gayle Mahulette is de nummer zes van de plaatsingslijst, zij speelt haar eerste ronde tegen Camilla Martens uit Denemarken. 

Vrouwendubbel: Imke van der Aar / Debora Jille 

Het als derde geplaatste vrouwendubbel Imke van der Aar / Debora Jille heeft de eerste ronde een bye en komt pas vrijdag voor het eerste in actie. 

 Kijk voor het speelschema en de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx?id=EE0DCE8F-8D14-4184-90FE-5D45FF12A4BE

 Volg ons ook via www.badminton.nl  facebook  twitter  instagram

 

Dicky Palyama nieuwe assistent-coach S-1 groep

Dicky Palyama wordt met ingang van 11 juni a.s. de nieuwe assistent-coach bij de S-1 groep op Papendal. Palyama zal samen met Ruud Bosch (hoofdcoach S-1-programma) de training en coaching van deze groep talenten gaan verzorgen. Daarnaast blijft Palyama nog twee ochtenden als hoofdcoach actief op het Regionale Trainingscentrum (RTC) in Almere. Eric Pang neemt tot de zomer de twee andere twee ochtenden over.
 
Dicky Palyama over zijn nieuwe functie: “Het afgelopen jaar heb ik mijn passie als trainer/coach kunnen voortzetten in Almere. Het heeft me veel nieuwe inzichten gebracht en geleerd om nóg meer gestructureerd en op langere termijn te denken. Training geven vind ik telkens weer een mooie uitdaging. Als alles volgens planning gaat en uiteindelijk ook nog eens tot uiting komt tijdens toernooien en in de daarbij behaalde resultaten geeft me dat een zeer goed gevoel. Nu staat er wederom een nieuwe uitdaging voor de boeg waar ik ontzettend veel zin in heb. Vanaf 11 juni zal ik starten met het coachen van de spelers in het S-1-programma. Stoppen met training geven in RTC Almere zal echter niet gebeuren, daarvoor vind ik het veel te leuk om te doen.”
 
Technisch directeur Claus Poulsen: “Ik ben erg blij dat we erin zijn geslaagd het S-1-programma te upgraden door het aanstellen van Dicky als assistent-coach naast Ruud. Allebei zeer gekwalificeerde coaches met een achtergrond als topbadmintonner. Ik ben ervan overtuigd dat Dicky de door Ruud opgezette structuur en strategie bij de start van het S-1-programma verder zal ondersteunen en dat de combinatie van deze twee coaches voor de spelers een geweldige boost zal gaan geven in hun ontwikkeling. Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat Palyama voor de ontwikkeling van het RTC Almere daar in ieder geval nog twee keer per week zal zijn.”
Foto René Lagerwaard
 

Selectie WK 2018 bekend

De technische staf heeft vandaag de selectie bekend gemaakt voor de Wereldkampioenschappen die van 30 juli tot en met 5 augustus zullen plaatsvinden in Nanjing (China). Er zal gespeeld worden in de Nanjing Youth Olympic Games Park Arena. De plek waar in 2014 de tweede editie plaatsvond van de Youth Olympic games.

Voor Nederland zijn de volgende spelers geselecteerd:

Mannenenkel:

- Mark Caljouw

Vrouwenenkel:

- Gayle Mahulette

- Soraya De Visch Eijbergen

Mannendubbel:

- Jacco Arends / Ruben Jille

- Jelle Maas / Robin Tabeling

Vrouwendubbel:

- Selena Piek / Cheryl Seinen

- Imke van der Aar / Debora Jille

Gemengddubbel:

- Selena Piek / Jacco Arends

- Robin Tabeling / Cheryl Seinen

Bondscoach Kent Madsen: “Ons streven is om een kwartfinaleplaats te halen en goede wedstrijden te spelen waarbij de internationale topspelers door onze spelers uitgedaagd gaan worden. En wie weet kan iemand dan wel voor een verrassing gaan zorgen. “ 

Dennis Koppen gekwalificeerd voor de Jeugd Olympische Spelen 2018

Dennis Koppen heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de Youth Olympic Games (YOG), die van 6 tot en met 18 oktober 2018 in Buenos Aires worden gehouden.

Op de recent geschoonde ranglijst staat hij ruim binnen de top 27, waardoor de kwalificatie een feit is.In Buenos Aires doen zo’n vierduizend sporters mee in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. Voor Nederland is het aantal deelnemers nog niet bekend, omdat de kwalificaties nog in volle gang zijn.

Op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité worden de Jeugd Olympische Spelen georganiseerd. De eerste zomereditie vond in 2010 in Singapore plaats.

Ook zijn er de Jeugd Olympische Winterspelen, die voor het eerst in 2012 in Innsbruck werd gehouden. In 2014 organiseerde het Chinese Nanjing de tweede zomereditie, terwijl Buenos Aires gastheer is van de zomerspelen van 2018. De tweede editie van de Winterspelen vond in 2016 in Lillehammer (Noorwegen) plaats.

Ga voor meer informatie over de Jeugd Olympisch Spelen naar www.buenosaires2018.com

Foto Badminton Nederland

Brons voor Robin Tabeling en Jelle Maas bij EK 2018

Het koppel Robin Tabeling/ Jelle Maas heeft bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva de derde plaats behaald in het mannendubbel en zo knap beslag gelegd op een bronzen medaille.

Lees meer...

Brons voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij EK 2018

Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL 30) heeft bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva de derde plaats behaald in het vrouwendubbel en zo beslag gelegd op een bronzen medaille.

Lees meer...

Twee Nederlandse koppels in halve finales EK

Bij de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva hebben de koppels Selena Piek/ Cheryl Seinen en Robin Tabeling/ Jelle Maas zich voor de halve finales weten te plaatsen en verzekerd van in ieder geval een bronzen medaille. De halve finales vinden vandaag plaats vanaf 14 uur. Kijk voor het speelschema op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Mannendubbel 
Robin Tabeling en Jelle Maas moesten het opnemen tegen het als zevende geplaatste Duitse duo Jones Ralfy Jansen/ Josche Zurwonne. De Nederlandse mannen knokten zich in de eerste game knap terug van een achterstand naar 14/14 en wonnen uiteindelijk de game met 21/19. De tweede game werd nog even spannend bij 11/11, maar Tabeling en Maas liepen daarna snel weer uit en pakten de gamewinst: 21/13. Hun tegenstanders vandaag zijn de Denen Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen (als derde geplaatst).

Vrouwendubbel
Selena Piek en Cheryl Seinen (als vijfde geplaatst) hadden in hun kwartfinale geen problemen met de als vierde geplaatste Engelse vrouwen Lauren Smith en Sarah Walker. Het Nederlandse duo won overtuigend met twee keer 21/10 en speelt nu in de halve finales tegen het als zesde geplaatste Franse koppel Emilie Lefel/ Anne Tran.

Voor het debuterende koppel Imke van der Aar/ Debora Jille eindigde het toernooi in de kwartfinales. De als tweede geplaatste Bulgaarse zusjes Gabriela en Stefani Stoeva waren daarin een maatje te groot en wisten de partij met 8/21, 6/21 te winnen. Van der Aar en Jille wisten eerder dit EK nog te stunten door in de eerste ronde de als zevende geplaatste Duitse vrouwen Carla Nelte en Isabel Herttrich te verslaan.

Gemengddubbel 
Het als vierde geplaatste koppel Jacco Arends en Selena Piek wist zich niet te plaatsen voor de halve finales. Het als vijfde geplaatste koppel Mark Lamsfuss/ Isabel Herttrich uit Duitsland was na bijna een uur spelen met 21/18, 10/21, 16/21 te sterk voor het Nederlandse duo.

Mannenenkel
Voor Nick Fransman kwam aan een mooi EK in de kwartfinales een einde. De Nederlander won nog wel de eerste game met 24/22, maar moest daarna met twee keer 15/21 in Brice Leverdez (als vierde geplaatst) uit Frankrijk zijn meerdere erkennen.

Photo: Badminton Europe/Mark Phelan

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77