Danisa Denmark Open 2019

Van dinsdag 15 tot en met zondag 20 oktober vindt in het Deense Odense de Danisa Denmark Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World Tour Super 750.

Voor Nederland komen de volgende spelers in actie.

Mannenenkel
Nederlands kampioen Mark Caljouw (WRL-35) neemt het in de eerste ronde op tegen de als derde geplaatste Chinees Shi Yu Qi (WRL-3). Mark wist twee eerdere ontmoetingen met de nummer drie van de wereld niet te winnen.

Mannendubbel
Jelle Maas en Robin Tabeling (WRL-30) beginnen hun toernooi tegen het koppel Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/ Ade Yusuf Santoso uit Indonesië. (WRL-24). De Indonesische mannen waren bij de Yonex Dutch Open in 2018 nog in drie games te sterk voor Jelle en Robin.

Gemengddubbel
De kersverse winnaars van Yonex Dutch Open in de mix Robin Tabeling en Selena Piek (WRL-16) starten in Odense tegen het als achtste geplaatste koppel Tang Chun Man/ Tse Ying Suet uit Hong Kong (WRL-11). Eerder dit jaar bij de Daihatsu Yonex Japan Open wisten Robin en Selena al met 21/13, 21/17 te winnen van dit duo.

Vrouwendubbel
Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL-22) neemt het op tegen Hsu Ya Ching en Hu Ling Fang (WRL-35) uit Taiwan, waartegen de Nederlandse vrouwen nog niet eerder in actie kwamen.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=7DC5A9AB-230A-494D-9843-1040F23F2B11

 

Dag 3 Wereld Jeugd Kampioenschappen 2019

Bij de Wereld Jeugd Kampioenschappen (WJK) in Kazan (Rusland) zit het toernooi erop voor Nederland. Amy Tan en de koppels Wessel van der Aar / Finn Achthoven en Wessel van der Aar / Kelly van Buiten wisten hun partijen gisteren niet te winnen.

Vrouwenenkel
Amy Tan moest met 12/21, 7/21 haar meerdere erkennen in de als vierde geplaatste Putri Kusuma Wardani uit Indonesië.

Mannendubbel
Voor Wessel en Finn was het koppel Chen Zhi Ray/ Cheng Kai Wen (als 10e geplaatst) uit Taiwan duidelijk te sterk. De Nederlandse mannen verloren met 10/21, 11/21.

Gemengddubbel
Het koppel Wessel van der Aar / Kelly van Buiten moest het opnemen tegen het als derde geplaatste Thaise koppel Ratchapol Makkasasithorn/ Benyapa Aimsaard. De Nederlanders verloren met 12/21 en 14/21.

Kijk voor de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

 

Dag 2 Wereld Jeugd Kampioenschappen 2019

Een goede dag voor de Nederlandse spelers bij het WJK in Kazan.

Amy Tan en de koppels Wessel van der Aar / Finn Achthoven en Wessel van der Aar / Kelly van Buiten wonnen allen hun wedstrijd en komen morgen weer in actie.

Vrouwenenkel
Amy Tan neemt het op tegen de als vierde geplaatste Putri Kusuma Wardani uit Indonesië na haar winst met 21/16, 21/17 op Jenny Zhu uit Nieuw-Zeeland.

Mannendubbel
Wessel en Finn gaan na gewonnen (21/10, 24/22) te hebben van een duo uit Sri Lanka het nu opnemen tegen het koppel Chen Zhi Ray/ Cheng Kai Wen (als 10e geplaatst) uit Taiwan.

Gemengddubbel
Het koppel Wessel van der Aar / Kelly van Buiten gaat spelen tegen het als derde geplaatste Thaise koppel Ratchapol Makkasasithorn/ Benyapa Aimsaard. De Nederlanders versloegen eerder het Armeense duo Arman Vardanyan/ Gayane Mamajanyan met 21/10, 21/15.

Kijk voor de uitslagen op: https://www.toernooi.nl/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

 

Dag 1 Wereld Jeugd Kampioenschappen 2019

In Kazan is gisteren het individuele toernooi van de WJK begonnen. Voor Nederland kwamen een aantal spelers in actie. 

Amy Tan won overtuigend haar eerste wedstrijd evenals het herendubbel Finn Achthoven/ Wessel van der Aar.

Voor Meike Versteeg geen winst op de eerste dag. In het vrouwenenkel moest ze tegen de als 8e geplaatste Yasnita Setiawan uit Indonesië, met 12-21/13-21 was de laatste te sterk voor Meike.In het vrouwendubbel speelde ze samen met Kelly van Buiten en werd verloren van een duo uit Spanje.

Finn Achthoven nam het in de eerste ronde op tegen Goh Wyman uit Maleisië. Het werden drie games, maar de winst ging toch naar zijn tegenstander 12-21/21-17/10-21.

Kijk voor de uitslagen en speelschema's op: https://bwf.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

 

WJK U19 van 7 tot en met 13 oktober

Vandaag is een kleine Nederlandse delegatie vertrokken naar Kazan (Rusland) voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen U19. Er zal van 7 tot en met 13 oktober worden meegedaan aan het individuele toernooi.

Voor Nederland o.l.v. coach Dicky Palyama komen in actie: Finn Achthoven, Wessel van der Aar, Amy Tan, Meike Versteeg en Kelly van Buiten.

Meer informatie is te vinden op: https://bwflive.tournamentsoftware.com/sport/tournament…

Foto Badminton Nederland

Tweede ronde Korea Open 2019 voor koppel Robin Tabeling/ Selena Piek

Bij de Korea Open 2019 in Incheon (Zuid-Korea) zijn alleen Robin Tabeling en Selena Piek door naar de tweede ronde.

Robin en Selena (WRL-16) versloegen met 21/13, 21/14 het Japanse koppel Kohei Gondo/ Ayane Kurihara (WRL-33) en gaan nu spelen tegen He Ji Ting en Du Yue uit China (WRL-12). Deze wedstrijd stond een keer eerder op het programma (bij de WK 2019 in augustus) en toen waren de Nederlandse vrouwen met 22/20, 21/18 net de sterkste.

Mannendubbel
Jelle Maas en Robin Tabeling (WRL-30) wisten niet te winnen van de Zuid-Koreanen Kang Min Hyuk en Kim Jae Hwan (WRL-60). De Nederlandse mannen verloren met 16/21, 9/21 hun wedstrijd.

Vrouwendubbel
Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL-25) wist net als bij hun ontmoeting in Brazilië eerder dit jaar opnieuw niet te winnen van Rachel Honderich en Kristen Tsai. De Canadese vrouwen (WRL-30) waren met 14/21, 17/21 te sterk.

Kijk voor de speelschema’s en uitslagen op: https://bwflive.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto’s Badminton Nederland

 

Korea Open 2019

Van dinsdag 24 tot en met zondag 29 september vindt in Incheon (Zuid-Korea) de Korea Open 2019 plaats. Voor Nederland komen drie koppels in actie,

Mannendubbel
Jelle Maas en Robin Tabeling (WRL-30) beginnen het toernooi tegen een qualier.

Vrouwendubbel
Het koppel Selena Piek/ Cheryl Seinen (WRL-25) start tegen Rachel Honderich en Kristen Tsai uit Canada (WRL-30). De Canadese vrouwen wonnen de enige onderlinge ontmoeting in Brazilië eerder dit jaar.

Gemengddubbel
Robin Tabeling en Selena Piek (WRL-16) trappen af tegen het Japanse koppel Kohei Gondo/ Ayane Kurihara (WRL-33) en speelden nog niet eerder tegen elkaar.

Kijk voor de speelschema’s en uitslagen op: https://bwflive.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=5E1F80C2-7502-40D7-BC26-C736DF2759B2&c=NED

Veel succes!

 

 

Tweede plaats Ruben Jille en Alyssa Tirtosentono bij Yonex Polish International

In Bierun (Polen) zijn Ruben Jille en Alyssa Tirtosentono als tweede geëindigd in de mix van de Yonex Polish International 2019. Voor de koppels Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono en Ruben Jille/Ties van der Lecq kwam het toernooi in de halve finales ten einde.

Gemengddubbel
Het koppel Ruben Jille/ Alyssa Tirtosentono (als zevende geplaatst) wist in de halve finales te winnen met 21/16, 21/17 van het duo Mads Emil Christensen (Denemarken). In de finale moesten zij helaas met 19/21, 17/21 net hun meerdere erkennen in het als zesde geplaatste Deense koppel Mikkel Mikkelsen/ Amalie Magelund.

Vrouwendubbel
Het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono wist in de halve finales niet te winnen van de als nummer een geplaatste Zweedse vrouwen Emma Karlsson en Johanna Magnusson. Debora en Alyssa werden met 13/21, 12/21 verslagen.

Mannendubbel
Ruben Jille en Ties Van Der Lecq (als vijfde geplaatst)verloren hun halve eindstrijd met 19/21, 13/21 van Mikkel Mikkelsen en Jeppe Bay (als vierde geplaatst) uit Denemarken.

Kijk voor alle uitslagen op: https://bwflive.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Fotocredits Silesia Badminton

Drie Nederlandse halve finales bij Yonex Polish International 2019

In Bierun (Polen) staan de koppels Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono, Ruben Jille/Ties van der Lecq en Ruben Jille/ Alyssa Tirtosentono in de halve finales die vandaag vanaf 10 uur worden gespeeld.

Vrouwendubbel
Het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono neemt het in de halve finales op tegen de als nummer een geplaatste Zweedse vrouwen Emma Karlsson en Johanna Magnusson. In de kwartfinales wisten Debora en Alyssa in drie games met 21/13, 11/21, 21/18 te winnen van het Engelse koppel Molly Chapman/ Fee Teng Liew.

Mannendubbel
Ruben Jille en Ties Van Der Lecq (als vijfde geplaatst) nemen het na met 21/17, 21/15 te hebben gewonnen van Mads Emil Christensen en Emil Hybel (Denemarken) opnieuw op tegen een Deens koppel. Mikkel Mikkelsen en Jeppe Bay (als vierde geplaatst) zijn hun tegenstanders in de halve finales.

Gemengddubbel
Het koppel Ruben Jille/ Alyssa Tirtosentono (als zevende geplaatst) speelt voor een plek in de finale tegen het duo Mads Emil Christensen (Denemarken) en Emma Karlsson (Zweden), na in de kwartfinale met 21/13, 21/14 het Duitse koppel Johannes Pistorius/ Judith Petrikowski te hebben verslagen.

Mannenenkel
Aram Mahmoud moest in de tweede ronde na 1 uur en 13 minuten met 20/22, 21/19, 19/21 net zijn meerdere erkennen in de als derde geplaatste Michal Rogalski uit Polen.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwflive.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Fotocredits Silesia Badminton

Geen finale Yonex Belgian Junior voor Wessel van der Aar en Kelly van Buiten

Bij de Yonex Belgian Junior 2019 hebben Wessel van der Aar en Kelly van Buiten niet de finale in de mix weten te bereiken en speelt Amy Tan op zondag de halve finales van het vrouwenenkel.

Vrouwenenkel
De als derde geplaatste Amy Tan was in de kwartfinales met twee keer 21/12 te sterk voor Grammatoula Sotiriou uit Griekenland (als zesde geplaatst) en gaat zij het nu morgen om 09.00 uur opnemen tegen de nummer twee van de plaatsingslijst Clara Lassaux. De Belgische versloeg Jaymie Laurens in de kwartfinales met 12/21, 11/21.

Nadia Choukri moest in haar kwartfinale helaas opgeven bij de stand van 4/11 tegen de Duitse Xenia Kölmel.

Gemengddubbel
Het koppel Wessel van der Aar/ Kelly van Buiten (derde geplaatst) wist in de halve finales niet te winnen van het als tweede geplaatste Duitse koppel Aaron Sonnenschein/ Leona Michalski. Het Nederlandse duo moest met 16/21, 22/24 de overwinning net aan de Duitsers laten.

In de kwartfinales waren Wessel en Kelly nog met 16/21, 21/17, 21/13 te sterk voor een ander Duits koppel, Daniel Stratenko/ Sarah Bergedick (als zevende geplaatst).

Kijk voor alle uitslagen en de speelschema’s op: https://bwflive.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

Foto's Badminton Nederland

Dag 2 Yonex Belgian Junior 2019

in het Belgische Herstal is vandaag de tweede dag van de Yonex Belgian Junior 2019 begonnen. Op de volgende onderdelen komen nog Nederlanders in actie.
 
Mannenenkel
Finn Achthoven en David Sugiharto.
 
Vrouwenenkel
Amber Derksen, Nadia Choukri, Amy Tan (derde geplaatst), Jaymie Laurens, Anouk van Wijk, Novi Wieland, Kelly van Buiten en Kim Fleuren.
 
Gemengddubbel
Rens Lagrouw/ Kirsten de Wit, Wessel van der Aar/ Kelly van Buiten (derde geplaast) en Kiona van de Werf met haar Duitse partner Matti-Lukka Bahro.
 
 
Foto Badminton Nederland
 

Meeste Nederlanders door bij YONEX Polish International 2019

In Bierun (Polen) zijn Aram Mahmoud en de koppels Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono, Ruben Jille/Ties van der Lecq en Ruben Jille/ Alyssa Tirtosentono door naar de tweede ronde.

Mannenenkel
Aram Mahmoud neemt het in de tweede ronde op tegen de als derde geplaatste Michal Rogalski uit Polen, na met 27/25, 21/17 te hebben gewonnen van de Sloveen Andraz Kaprez.

Vrouwendubbel
Het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono versloeg de Zweedse vrouwen Klara Johansson en Tilda Sjoo met 15/21, 21/16, 21/14 en neemt het nu op tegen het Tsjechische duo Alzbeta Basova/ Michaela Fuchsova (als derde geplaatst).

Mannendubbel
Ruben Jille en Ties Van Der Lecq (als vijfde geplaatst) wonnen overtuigend in de eerste ronde met 21/8, 21/9 van Michal Szczypka en Jacob Toczek uit Polen. In de tweede ronde is het koppel Matej Hubacek/ Vit Kulisek uit Tsjechië de volgende tegenstander.

Gemengddubbel
Het koppel Ruben Jille/ Alyssa Tirtosentono (als zevende geplaatst) gaat het opnemen tegen Saipratheek K Krishnaprasad/ Ashwini Bhat K uit Inda, na een duidelijke overwinning met 21/10, 21/4 op het duo Michal Matysiak/ Dagmara Pekala uit Polen.

Ties van der Lecq en Debora Jille werden uitgeschakeld. Zij verloren van Emil Hybel (Denemarken) en de Zweedse Johanna Magnusson met 21/14, 17/21, 12/21.

Kijk voor de speelschema’s op: https://bwflive.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx…

 

tekst-onderlogos1NOC onderlogosBWF onderlogosNedLot SMALL landscape RGB 106 77BE onderlogosfz forza 106 77